PEPINGEN - Vragen rond inplanting waterzuiveringsstation in de Kriekelaerestraat

C21

PEPINGEN - Vragen rond inplanting waterzuiveringsstation in de Kriekelaerestraat

Editiepajot_pepingen_waterzuivering_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

In Bellingen (Pepingen) zijn er plannen om een waterzuiveringsstation aan te leggen langs de Kriekelaerestraat. Buurtbewoner De Spiegeleer (Kriekelaerestraat) vroeg meer uitleg tijdens het vragenuurtje op de jongste gemeenteraad. Hij kreeg alleen als antwoord dat hij ten gepasten tijde zou ingelicht worden over dit project. Intussen is het dossier al drie jaar hangende. Ook in Heikruis gaat er een waterzuiveringsstation komen.

De Spiegeleer is er zich van bewust dat er ergens een waterzuiveringsstation moet komen, maar wil dat er eerst ook andere plaatsen worden onderzocht.
Zonder infovergadering werd aan de VMM(Vlaamse Milieumaatschappij) een princiepsakkoord verleend. In tegenstelling met de inplanting in Heikruis stelt het bestuur geen voorwaarden voor de geschiktheid van de Kriekelaerestraat als locatie, die eveneens zeer drassig is.
Het voormalig CD&V-bestuur ging niet akkoord met deze locatie en stelde zelf 2 alternatieven voor. Een eerste achter Terkammen, doch dat lag te kort bij Cantimpré en het tweede aan ’t Zwaantje.
De capaciteit van de KWZI aan de Kriekelaerestraat zou 1300 IE(inwonersequivalenten) zijn en de inplanting ligt midden in een ongeschonden stuk agrarisch landschappelijk waardevol gebied.
Buurtbewoner De Spiegeleer had per toeval vernomen dat de inplanting er zou komen in zijn onmiddellijke omgeving. “Principieel ben ik wel akkoord dat er ergens een waterzuiveringsinstallatie komt, maar eerst moeten alle mogelijkheden worden onderzocht. Bovendien moet de buurt worden geïnformeerd over zulke plannen. Vooral voor geurhinder wordt gevreesd, en dan vooral wanneer men het slib zal verwijderen en afvoeren. Dat het waterzuiveringsstation lager ligt dan de woningen in de Kriekelaerestraat zal de geurhinder versterken. Ook andere mogelijke inplantingsplaatsen dienen onderzocht te worden. Ik pleit er ook voor dat inwoners inspraak zouden krijgen en dat zij zouden worden geïnformeerd, vooraleer beslissingen worden genomen. VMM heeft gewoon naar geen alternatieven gezocht. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 mei 2013
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief