PEPINGEN - Ter Loo krijgt 4.971 euro van minister Bourgeois

C21

PEPINGEN - Ter Loo krijgt 4.971 euro van minister Bourgeois

Editiepajot_pepingen_ter_loo_foto_merckx
Foto © Felix Merckx

Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois investeert via Toerisme Vlaanderen 2,8 miljoen euro in 91 jeugdverblijven en vakantiecentra in het kader van Toerisme voor Allen. In het Pajottenland is er 4.971 euro voor Ter Loo in Bellingen

 
De subsidies Toerisme voor Allen zijn bedoeld om de kwaliteit en toegankelijkheid van erkende jeugdverblijven en vakantiecentra te verbeteren en het aanbod van jeugdverblijven te verhogen.
 
Jeugdverblijven en vakantiecentra konden een subsidieaanvraag indienen voor moderniserings-, toegankelijkheids – en duurzaamheidswerken aan hun infrastructuur. Dankzij het decreet Toerisme voor Allen kunnen eigenaars tot 40% van hun investering gesubsidieerd krijgen. Van de 2,8 miljoen euro gaat ruim 800.000 euro naar moderniseringswerken van jeugdverblijven, en nog eens bijna 800.000 naar toegankelijkheidswerken. Investeringen in duurzaamheid zijn goed voor ruim 680.000 euro en meer dan 400.000 euro gaat naar brandveiligheidswerken. 
 
Ter Loo Bellingen krijgt 4.971euro
Dat dient voor het vernieuwen van de dakgoten aan de noordgevel. Aanbrengen van een brandvertragende vloer in de slaapzalen. Vernieuwen van de apparatuur in de waszaal (nieuwe wastafels, kranen en reukafsnijders). Vernieuwen van 7 toiletten, met als hoofddoel energie te besparen en de hygiëne te verbeteren. Installatie van een buitenstortbad, voor gebruiksgemak van de groepen.
 
Door de jaren heen zijn er reeds enkele projecten goedgekeurd voor het jeugdverblijfcentrum Ter Loo Bellingen, dit resulteerde in een leuke kampplaats die dankzij de middelen van Toerisme voor Allen aangepast werd aan de normen van vandaag. Ook hier zitten de werken in de eindfase .
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 jun 2013
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief