PEPINGEN - Kunstboek over werk van Jos De Decker

C21

PEPINGEN - Kunstboek over werk van Jos De Decker

Editiepajot_pepingen_ars_elingen_jos_foto_merckx
Foto © Felix Merckx

Ter gelegenheid van de poëzie- en kunstenfestival Artselingen wordt een kunstboek uitgegeven rond het werk van schilder Jos De Decker. Het omvat naast kritische teksten over hedendaagse kunst van o.a. Maurice Blanchot, Georg Steiner, Walter Schurian, Utah Grosmick, e.a., ook tal van gedichten en aforismen die mede het geheel schragen.

Bij het boek Atopiaz, De andere naaktheid  wordt stilgestaan bij een ruime selectie van ontwerpen, tekeningen en schilderijen gemaakt door Jos De Decker in de jaren 90 en die nu voor het eerst compleet geëxposeerd worden tijdens het komende ArtsElingen 2013 in de maand juli.
De schilder heeft besloten om de stilte hierrond te doorbreken en het centraal voorop te stellen bij de komende expositie op ArtsElingen20l3 na al zijn hachelijke gezondheidsproblemen der vorige jaren.
Atopia is de algemene benaming die de schilder bedacht voor dit soort werken waarin een gedaante, de anonieme menselijke silhouet centraal staat.
De opmaak van dit boek, de samenstelling der verschillende teksten, de gedichten en de grafische opmaak waaraan verschillende personen deelnamen, heeft meer dan een jaar in beslag genomen. Voor het eerst kan men erin kennismaken met de gevoels- en gedachtewereld van schilder Jos De Decker. Het biedt een ontluisterend beeld over een stuk uit zijn leven.
Het boek kan bekomen worden in Kunstencentrum Mansveld, Oudenaaksestraat 4 in 1671 Pepingen of joz.dedecker@telenet.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 jun 2013
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief