PEPINGEN past reglement geboorte- en adoptiepremies aan.

C21

PEPINGEN past reglement geboorte- en adoptiepremies aan.

Iedereen_inbegrepen
Repro EP

In teken van het “positief (regenboog)beleid” binnen Pepingen stelde CD&V/Sp.a een aantal aanpassingen aan het reglement van geboorte- en adoptiepremies voor. Dit gebeurde na advies van Çavaria, de belangenverdediger voor holebi’s in Vlaanderen. Zij deden een aantal belangrijke suggesties.

 De aanpassingen zijn belangrijk voor de volledige bevolking van Pepingen (inclusief holebi’s). Ze vroegen ook bij publicaties van dit reglement de gegevens van Çavaria, als bijkomende informatiebron voor huwelijken, geboorten en adopties bij holibi’s, te vernoemen.
in het reglement geboorte- en adoptiepremie werd, uitdrukkelijk het begrip 'juridische moeder' ingeschreven. Het bestaande reglement geboortepremies voorzag al een premie van € 100 voor alle moeders zonder onderscheid, maar met de inschrijving van het begrip 'juridische moeder' loopt het reglement al vooruit op de mogelijke toekomstige erkenning van het meemoederschap.
Het College van Burgemeester en Schepenen zal de organisatie Cavaria, die als belangenverdediger voor de holibi's in Vlaanderen optreedt, bovendien ook uitnodigen om na te gaan waar reglementen nog kunnen aangepast worden en waar nog concrete acties kunnen ondernomen worden.
Dit voorstel werd unaniem goedgekeurd.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 jun 2013
Felix >Merckx
Repro EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief