PEPINGEN - ArtsElingen met een waaier van activiteiten

C21

PEPINGEN - ArtsElingen met een waaier van activiteiten

Editiepajot_pepingen_arselingen_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

In de Mansveldhoeve (Oudenaaksestraat 4 in Elingen – Pepingen loopt er de ganse maand juli het jaarlijkse poëzie en kunstenfestival ArtsElingen. Op het programma staat een kunstexpositie, een poëziewandelroute, haikunamiddag en een Poolse dag

ATOPIA-de andere naaktheid diende voor schilder Jos De Decker als basisthema voor de uitwerking van een reeks monumentale schilderijen, gemaakt in de jaren 90. Deze worden nu voor het eerst allen getoond in een soort retrospectieve. Aansluitend ter gelegenheid van deze retrospectieve wordt een Kunstboek Atopia uitgegeven en voorgesteld als primeur op 7 juli. Het boek omvat tal van didactische gegevens, kritische bemerkingen, ontwerpen, diverse teksten, gedichten en vooral ...een ruim aanbod van kleurreproducties.
Naast het werk van Jos De Decker zal een groep beeldhouwers, schilders, fotografen, keramisten, textielkunstenaars hun recent werk tonen.( Bart Jacobs, Peter Van de Vijver, Bernhard Gullekes, Veine Peeters, Monique Jacquemyn, Stephane Schollaert, Vincent Verhaeren, Ivo De Decker, Lieve Smets, Veerle Dupont)
POEZIEWANDELROUTE
Een nieuw tracé voor deze poëziewandelroute (5km) werd ineengestoken, vertrekt aan de Mansveldhoeve en loopt via rustige paadjes doorheen het groene Pajottenland. De opgestelde poëzieborden langs deze weg staan mede in het teken van Atopia en omvatten een selectie van Poolse en Vlaamse dichters, Haikoes en ...Renga-kettingedichten. (Dit zijn gedichten waaraan gezamenlijk door een hele rij dichters wordt aan meegedaan, het thema ATOPIA indachtig.)
Een wandelplan en Poëziebundel over de opgestelde gedichten ligt ter beschikking en is te koop aangeboden op Kunstencentrum Mansveld voor de bezoeker.
ACTIVITEITENPLAN
-Op 7 juli is er om 14 uur de officiële opening van ArtsElingen 2013 met toespraken en drankje,om 17u is er DVD voorstelling over Reizen door Polen met levendige commentaar. Toegang gratis.
-Op 14 juli is er om 14.30 uur de haikunamiddag in het gezelschap van Haiku-kern Brabant die dit jaar o.a. zullen spreken over HAIGA-HAIKU, de nauwe band tussen beeld en woord in Japan.
-Op 21 juli begint om 14u de POOLSE DAG die vervolgd wordt om 19u met een Poëzieavond waarop nader zal gesproken worden over o.a. Poolse dichters door drie sprekers dichters-vertalers en waarop Roel Richelieu  Van Londersele zal voorlezen uit eigen werk.
Tijdig reserveren op ioz.dedecker@telenet.be  is de boodschap. Toegangsprijs is 5 euro
-op 28 juli is er de finissage dag met tal van... verrassingen.
Meer info op www.mansveld.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 jun 2013
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief