PEPINGEN - Inwoners starten petitie om meer info te krijgen van het gemeentebestuur

C21

PEPINGEN - Inwoners starten petitie om meer info te krijgen van het gemeentebestuur

Editiepajot_pepingen_waterzuivering_foto_merckx_1_
Foto Merckx
 

Via de pers vernamen inwoners van de Kriekelaerestraat in Bellingen (Pepingen) dat er in hun straat een waterzuiveringsstation zou ingeplant worden. In een petitie vragen ze nu dat het gemeentebestuur alle mogelijke locaties grondig onderzoekt en dat ze tijdig informatie zouden krijgen over de plannen en de gevolgen van de aanwezigheid van een waterzuivering in hun buurt. Deze petitie zijn ze op de jongste gemeenteraad gaan overhandigen.

 
De petitie is geen petitie tegen iets, wel voor (tijdige) informatie aan de burger, en voor een gefundeerde besluitvorming ( alle mogelijke locaties moeten grondig worden onderzocht). Nagenoeg 100 % van de bezochte mensen (Kriekelaerestraat, Trapstraat, Nerebosstraat en Terheugen) tekenden de petitie.
 
In hun petitie vragen zij zich af waarom zij dat allemaal via de pers moeten vernemen. Zij vrezen dat de locatie hen opgedrongen wordt. De Kriekelaerestraat is de enige locatie waarvoor een ‘principieel’ akkoord voor onderzoek werd overeengekomen met Aquafin.
 
“Werden er alternatieven voorgesteld? Werden er andere locaties onderzocht? 
Werden de mogelijke gevolgen van de inplanting van een waterzuiveringsstation op het landschap en op de mensen nagegaan?”, staat te lezen op de petitie.
 
Zij vrezen ook dat er bijkomend zwaar vervoer komt bij de afvoer van het slib en bij de aanleg van het bekken zelf.
 
Verder zijn ze ook bekommerd omdat de inplanting zou gebeuren in een groot aaneengesloten blok, permanente geluidsoverlast van de pompen.en geuroverlast.
 
Wat de geruroverlast betreft zeggen ze in de petitie verder dat de mogelijke inplantingsplaats dieper ligt én ten westen van de bewoners van de Kriekelaerestraat, ten zuidwesten van de Trapstraat. Zuidwesten- en westenwind komen in België het meest voor…
Bij de verwijdering van de slib fractie uit de installatie zullen ze extra getrakteerd worden.
 
 
Door hun petitie willen ze nu dat het gemeentebestuur alle mogelijke locaties grondig onderzoekt en het gemeentebestuur hen tijdig informeert over de plannen en de gevolgen van de aanwezigheid van een waterzuiveringsstation in de buurt.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 jul 2013
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief