PEPINGEN start werken in Grasmeerstraat

C21

PEPINGEN start werken in Grasmeerstraat

Editiepajot_pepingen
Ingezonden foto/Burgemeester Eddy Timmermans met de machine die de straten van een slem-laag voorziet
 

Vorige week startte de gemeente Pepingen met werken in de Grasmeerstraat, aan het nabijgelegen voetbalveld van FC Pepingen. De Grasmeerstraat, de Grote Baan en een gedeelte van de  Nieuwe Baan worden van een nieuwe ‘slem’-laag voorzien.

Niet alleen het uitzicht van de straten wordt zo verbeterd, de slemafdichting gaat ook de veroudering van de bestaande betonnen platen tegen en verlengt de levensduur. Het voorkomt bovendien steenslag doordat alle losliggende steentjes e.d. definitief vastgelegd worden.

“Tijdens de lange en harde winter hebben heel wat straten het hard te verduren gekregen. Met de werken aan de Grasmeerstraat geven we het startschot voor de nodige herstellingen” zegt burgemeester Eddy Timmermans, tevens bevoegd voor Openbare Werken. “De nieuwe slem-laag is een financieel gunstige oplossing, die bovendien snel kan uitgevoerd worden. Het laat ons toe om tegelijk het wegdek te verbeteren en de verkeersveiligheid te verhogen. Gevaarlijke putten in het wegdek worden weggewerkt en het losliggende grind, dat schadelijk kan zijn voor zowel wandelaars, fietsers als automobilisten, wordt vastgelegd. In de toekomst zal het wegdek van nog meer straten hersteld worden. Het herstelbeleid dat we voor ogen hebben, moet uiteraard ingepast worden in de huidige financiële realiteit van de gemeente. Toch wil dit bestuur prioritair inzetten op verkeersveiligheid.”

In totaal zal er in de Grasmeerstraat, de Grote Baan en een gedeelte van de Nieuwe Baan zo’n 5.800m³ wegdek vernieuwd worden, wat neerkomt op zo’n 1,7 kilometer rijweg.

Wie een beschadigd wegdek, fiets- of voetpad wil melden aan het gemeentebestuur, kan dit doen via http://www.pepingen.be. Via de link Melding/klacht kan een formulier ingevuld worden met daarop alle keuzemogelijkheden.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 jul 2013
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief