De gemeente PEPINGEN werkt met een nieuw boekhoudkundig systeem

C21

De gemeente PEPINGEN werkt met een nieuw boekhoudkundig systeem

Editiepajot_pepingen
Ingezonden foto

De gemeente Pepingen werkt voortaan met het nieuwe boekhoudkundige systeem BBC (Beheers- en Beleidscyclus). Begin december wordt de eerste balans van de Pepingse financiën opgemaakt en overgemaakt aan de gemeenteraadsleden. Die resultaten zullen in de eerstkomende gemeenteraad uitgebreid besproken worden.

De boekhoudkundige organisatie van Pepingen wordt door het systeem in een vaste structuur gegoten die de werkingsuitgaven, personeelskosten, belastinginkomsten, investeringen en andere prestaties nauwkeurig registreert. “De overstap naar dit nieuwe boekhoudkundige systeem was één van de absolute prioriteiten van dit gemeentebestuur”, legt Schepen van Financiën Gerard Defloo uit.

“Bij het begin van deze legislatuur stelden we ons tot doel om voor Pepingen een gezond, realistisch en duurzaam financieel beleid uit te stippelen. In een tijd waar vele steden en gemeenten het moeilijk krijgen maakten we komaf met het beleid waarbij de kosten systematisch onderschat en de opbrengsten overschat werden en waar alle kosten van grote investeringen werden doorgeschoven naar volgende legislaturen. Met het nieuwe systeem loodsen we het financiële beheer van Pepingen de 21ste eeuw in. We kunnen het financiële beleid nu beter afstemmen op de werkelijke situatie. Resultaten en pijnpunten komen veel sneller aan het licht en de interne controle wordt verhoogd. Op basis van objectieve prognoses kunnen ook toekomstige investeringen verantwoord ingepland worden. Zo willen we bijdragen aan de duurzame ontwikkeling die we voor ogen hebben voor onze gemeente, met de nodige verantwoordelijkheid ten opzichte van komende generaties” zegt burgemeester Eddy Timmermans.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 dec 2013
Elsie De Greef
ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief