PEPINGEN - Nog geen datum voor start werken Ninoofsesteenweg

C21

PEPINGEN - Nog geen datum voor start werken Ninoofsesteenweg

Editiepajot_pepingen_ninoofsesteenweg_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

Het Pepingse college van burgemeester en schepenen is tevreden dat er eindelijk een arrest werd geveld over de heraanleg van de Ninoofsesteenweg. “Dit laat ons toe om de langverwachte uitvoering van dit dossier aan te vangen”, klinkt het. “De eerste stap is nu om een vlot en efficiënt verloop van de concrete uitvoering te verzekeren. Om dat te bekomen, zitten we samen met het Agentschap Wegen & Verkeer en de nutsmaatschappijen. Onze doelstelling is om de hinder voor de omwonenden en de Pepingse burger zoveel mogelijk te beperken. Zo willen we toezien op een goede afstemming én opvolging van de voorbereidende werken door de nutsmaatschappijen, om de totale tijdsduur van de werken zo kort mogelijk te houden,” zegt burgemeester Timmermans

Nieuwe signalisatievergunning
Op de gemeenteraad werd door de CD&V-Sp.a–fractie nogmaals de herbekrachtiging van de oude signalisatievergunning voor de werken aan de Ninoofsesteenweg gevraagd. Burgemeester Timmermans: “In het verleden werd nochtans al herhaalde malen duidelijk gemaakt, zelfs door provinciegouverneur De Witte, dat dit niet tot de bevoegdheid van de gemeenteraad behoort”.
Burgemeester Eddy Timmermans lichtte bovendien toe dat de oude vergunning niet meer actueel is en dat hij gesprekken voert met het Agentschap Wegen en Verkeer om een geactualiseerde signalisatievergunning uit te werken. Ook het Agentschap Wegen en Verkeer is voorstander om de nieuwe signalisatievergunning te koppelen aan de effectieve plannen die opgemaakt moeten worden.
Wanneer de werken effectief zullen starten zal in de loop van de komende maanden bekend worden gemaakt. Het overleg met de nutsmaatschappijen en alle projectpartners werd daartoe al voor het bouwverlof opgestart. Het gemeentebestuur zal ten gepaste tijde volledige en duidelijke informatie aan de Pepingse bevolking verstrekken via verschillende wegen. Later dit jaar wordt er ook een informatievergadering georganiseerd.
Op vraag van het bestuur zullen er meer parkeermogelijkheden langsheen de steenweg gecreëerd worden en dit zowel nabij het gemeentehuis als aan de aan te leggen bocht. Doel is om een groener en mobieler dorpscentrum te hebben.

Om de realisatie van dit project en van toekomstige projecten veilig te stellen dient de gemeente de nodige financiële reserves te creëren. De gemeente zal daarom elk kostenplaatje van de gebruikte materialen (zitbankjes, verlichtingspalen enz.) en elke inname van ruimte kritisch evalueren om zo tot de beste oplossing te komen binnen het budget

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 jun 2014
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief