Gezellige maar ook zinvolle filmavond voor ‘Bednet’ bij Mong in PEPINGEN

C21

Gezellige maar ook zinvolle filmavond voor ‘Bednet’ bij Mong in PEPINGEN

Editiepajot_pepingen
Foto © Elsie De Greef / organisatoren filmavond
 
Editiepajot_pepingen
Foto © Elsie De Greef / CD&V Pepingen overhandigt cheque van 1000 euro
 
Editiepajot_pepingen
Foto © Elsie De Greef / Rik de Brauwer en Berten Steenwegen signeren hun boek
 

De filmavond startte direct goed want de CD&V van Pepingen schonk Bednet een cheque van 1000 euro. Daarna werd er uitleg gegeven over ‘BedNet’ en werden er foto’s van Tanne getoond, zij heeft Bednet gevolgd als ze ernstig ziek was. Na een pauze was er de filmvoorstelling ‘Over de Coroico, van Andes naar Amazone voor het goede doel’ en werd het boek te koop aangeboden.

Negen mottorrijders waaronder Marc Sterckx uit Pepingen reden voor het goede doel van de Andes naar de Amazone, met als grootste uitdaging de gevreesde ‘Camino de la muerte’ of ‘Coroicopas’ in Bolivië. Rik de Brauwer en Berten Steenwegen, twee bevriende fotografen legden deze tocht vast in een schitterend boek en een boeiende documentaire ten voordele van vzw Bednet.

Doorheen het expeditieverslag lopen als rode draad 9 persoonlijke portretten van Bednet-kinderen en -jongeren die openlijk getuigen over hun ‘Coroïcopas’, hun strijd tegen een aandoening of moeilijke revalidatie na een ongeval. De volledige opbrengst van het boek en de documentaire wordt geschonken aan Bednet vzw. deze organisatie zorgt ervoor dat langdurig en chronisch zieke kinderen en jongeren tussen 6 en 18 jaar de lessen kunnen blijven volgen via een aangepaste klasomgeving op het internet.

Hugo O en Nele Pynket, ouders van Tanne: “We zijn blij met de grote opkomst, we hebben Bednet toch weer wat meer bekendheid gegeven. Met de opbrengst, de cheque en de verkoop van 26 boeken, kunnen we weer andere kinderen gelukkig maken. We hebben zelf ondervonden hoe belangrijk BedNet was, onze dochter Tanne heeft ook BedNet gevolgd toen ze ernstig ziek was, het heeft haar een stuk van haar leven teruggegeven. Wij willen nu helpen om al die andere zieke kinderen terug een beetje vreugde te geven in de moeilijke periode dat ze moeten doormaken.”

Meer info of als u het prachtige boek wil aankopen: http://www.overdecoroico.com/

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 jun 2014
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief