PEPINGEN - Ontmoeting met de grote Huang Kan Hui

C21

PEPINGEN - Ontmoeting met de grote Huang Kan Hui

Pepingen_tai_ji
Ingezonden foto
 

In de historische locaties van één van de oudste steden van België nl Doornik, speelde het voorbije weekend voor de 4de maal het festival ‘Les rencontres inattendues’ af. Aan dit internationaal festival werkten meer dan 100 filosofen, anthropologen, muzikanten, zangers en kunstenaars mee.

De Pepingense taijilerares Michelle Cornelis, voorzitter van de Vrije Tai-Ji Beweging Pepingen en professor aan het Centre d’Actualisation du Potentiel van Meester Eric Caulier, gaf present op een voor dit festival speciale creatie.
Voor deze creatie die de titel kreeg : ‘wanneer de trage beweging van tai-chi,vanuit het taoïsme een interne transfomatie voortbrengt’, kregen ze de medewerking van Grootmeester Huang Kan Hui die voor de eerste keer naar Europa kwam.
Huang Kan Hui is hoofd van het departement interne martiale kunsten aan de universiteit van Bejing en achtvoudig kampioen van China.
 Huang Kan Hui zal ook de opvolging van professor Men Hui Fen, de top van de Chinese wushuwereld, verzekeren.
Voor Michelle Cornelis, die al 25 jaar op taiji en de stijlen studeert, was het een eer en een openbaring om met deze grote taijimeneer, tevens ook een zeer innemende persoonlijkheid, te mogen werken.
Ze demontsreerde naast de weinig bekende oude Wu-stijl waarvoor zij enkele jaren geleden een pedagogisch werk schreef, de zeer aardse Chen-stijl en mocht na de demonstratie van professor Huang Kan Hui de creatie afsluiten met Bagua zhang, de stijl van de 8 handpalmen die o.a. de cirkelende bewegingen van de hemellichamen rond de zon symboliseren.
Professor Huang Kan Hui was opgetogen over het resultaat. Voor Michelle Cornelis betekent deze ontmoeting een kantelmoment in haar taijileven waardoor haar passie voor taij nog meer wordt aangewakkerd.
De creatie werd muzikaal ondersteund door Yao Qi (Canada - pipa) en Jean-Paul Dessy ( België, componiost en orkestleider - cello) en tot een geheel verwerkt door scenarist Yves Coumans
Info : de wekelijkse taijilessen starten op woensdag 10 september in Pepingen www.info@taijiquan.be – www.taiji.comli.com
02/356 10 27
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 sep 2014
Felix Merckx
Ingeonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief