PEPINGEN - Klimaatwijken gaan van start

PEPINGEN - Klimaatwijken gaan van start

Editiepajot_energiescans_pepingen_foto_merckx
 

Aan de klimaatwijken (groep van gezinnen die op uitdaging van het gemeentebestuur in zes maanden tijd acht procent energie besparen) werd een officiële overeenkomst overhandigd. Er zijn drie klimaatwijken in Pepingen waaronder burgemeester en schepenen, die daarmee het goede voorbeeld wensen te geven.

Het doel van de klimaatwijken is dat ze 8% besparen op hun energiefactuur en dit gedurende 6 maanden.

In totaal zijn er in Pepingen drie klimaatwijken. De eerste die zich hiervoor inschreef was de Kamstraat. Vijf gezinnen of bijna de volledige straat nemen daal. Zij besloten mee te doen tijdens een straatfeest
Een tweede klimaatwijk wordt ‘de concurrenten van de Kamstraat’ genoemd. Hier hebben zich 3 gezinnen uit Pepingen en 2 uit Bogaarden samen gezet.
De derde klimaatwijk wordt gevormd door het college van burgemeester en schepenen. Zij willen hiermede het goede voorbeeld geven.

Tot 30 april moeten ze geregeld hun meterstand door geven.

Hulp krijgen de drie wijken van de energiemeester. In Pepingen is dat Ann Cochez (02/383 14 25 of ann.cochez@pepingen.be ). Wie vragen heeft over dit project kan steeds bij haar terecht. Zij zal ook de deelnemers met raad en daad bijstaan.
De gezinnen die aan dit project deelnemen, krijgen een energiescan en er worden er energiemeters ter beschikking gesteld.

Over de motivatie om deel te nemen gaf iedereen hetzelfde antwoord. Het is een bewustwording naar de kinderen toe om lichten te doven en deuren te sluiten en het is een goede zaak voor de portefeuille.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 nov 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 feb 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 12 feb 2021

archief