PEPINGEN - Pasar kiest het mooiste natuurplekje van Pepingen

PEPINGEN - Pasar kiest het mooiste natuurplekje van Pepingen

Dsc02201
 
Dsc02223
Dsc02215
 

Je hoeft echt geen honderden kilometers af te leggen om een mooi plekje natuur te vinden. Pepingen is ook mooi! En dat bewijst Pasar Pepingen. De lokale afdeling van Pasar(vroeger Vakantiegenoegens), gaat immers op zoek naar het allermooiste plekje van Pepingen. Iedereen kan meestemmen tijdens de verkiezingsstrijd die nog tot 28 februari 2009 in alle hevigheid woedt.
Trop, Kattenhol en de Kamstraat, dat zijn de drie plekjes die meedingen naar de titel: mooiste plekje van Pepingen. Wat is de bedoeling van de mooiste plekjes wedstrijd? Eigenlijk vrij eenvoudig: Pasar Pepingen heeft zelf de drie mooiste natuurplekjes van de gemeente aangeduid. Nog tot 28 februari proberen de vele vrijwilligers zoveel mogelijk mensen te motiveren om hun stem uit te brengen voor het plekje van Pepingen dat ze het allermooist vinden.
De actie van Pasar Pepingen kadert in het jaarthema Buur Natuur. Met dat jaarthema wil Pasar recreatie dichtbij in de natuur in de kijker plaatsen. Frisse lucht opsnuiven, luisteren naar tsjilpende vogeltjes, miertjes, vlindertjes en kevertjes bestuderen met je kinderen, dat is waar Buur Natuur om draait. Maar ook: trage wegen bewaren en bewandelen, bijleren over de natuur dichtbij en dus ook je eigen mooiste natuurplekje uitzoeken. Er zijn in Vlaanderen honderden, zoniet duizenden plekjes die de moeite waard zijn en waar je de natuur ten volle kan beleven.
Voor 2008 heeft Pasar zich als doel gesteld 150 Buur Natuur-plekjes op de kaart van Vlaanderen te plaatsen. De actie wordt gesteund door de Vlaamse overheid.
Pasar Pepingen is mee op de kar gesprongen en zoekt dus samen met zoveel mogelijk inwoners en geïnteresseerden het allermooiste plekje van Pepingen. Wie wil meestemmen, kan dat via de website van Pasar Pepingen op www.pasar.be/pepingen

Je kan ook nog stemmen tijdens de activiteiten die Pasar in de gemeente organiseert: 31 januari 2009: Gezellig samenzijn, een avond vol gezelschapsspelletjes. Info Natascha Lostermans; 0494-570204; pasarpepingen@skynet.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 dec 2008
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 04 mrt 2021
Marc Sluys | 26 feb 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 feb 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 12 feb 2021

archief