Verkeerslichten op de Ninoofsesteenweg in PEPINGEN

Verkeerslichten op de Ninoofsesteenweg in PEPINGEN

Editiepajot_pepingen_verkeerslichten_foto_marc_sluys
 

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal aan de kruising van de Ninoofsesteenweg (N28) en de Steenweg op Elingen verkeerslichten plaatsen. Aan het kruispunt van de Ninoofsesteenweg en de Palokenstraat komt er een bijkomend zebrapad. Dat werd beslist door de Provinciale Commissie voor Verkeersveiligheid (PCV). Het voorstel van de gemeente om het huidige tracé ter hoogte van de bocht met de Hoesnaek te behouden, en er een flitspaal te installeren, werd verworpen door de commissie. De werkzaamheden aan de Ninoofsesteenweg zullen volgens de huidige planning na het bouwverlof (augustus 2009) starten, en zullen anderhalf jaar à twee jaar duren. De herinrichting van de Ninoofsesteenweg zal de verkeersveiligheid en de leefbaarheid van het centrum van Pepingen aanzienlijk verhogen.

De gemeente Pepingen is vragende partij om aan het kruispunt “Dravershof”, de kruising van de Ninoofsesteenweg (N28) en de Steenweg op Elingen, verkeerslichten te plaatsen. Aanvankelijk was het Vlaamse Gewest van plan om er een wachtleiding te voorzien, zodat er in de toekomst eventueel verkeerslichten zouden kunnen worden geplaatst. Verkeerstellingen hadden immers uitgewezen dat de verkeersintensiteit aan het kruispunt niet van die mate was dat verkeerslichten nodig waren. Nu heeft de PCV beslist om reeds bij de herinrichting verkeerslichten te plaatsen, omdat de zichtbaarheid aan het kruispunt beperkt is en de verkeerssituatie voor zachte weggebruikers aan het kruispunt gevaarlijk is.

De heraanleg van de Ninoofsesteenweg zal ook de nodige ruimte vrijmaken voor een extra zebrapad aan de kruising met de Palokenstraat, voor het café van Mong Blok.

De plannen voor de asverschuiving van de Ninoofsesteenweg ter hoogte van de bocht met de Hoesnaek zullen worden uitgevoerd zoals voorzien werd in de oorspronkelijke plannen van Wegen en verkeer Vlaams-Brabant. Het nieuwe tracé zal dus aangelegd worden met een “knik” ter hoogte van de Hoesnaek. Dat wordt gedaan om er de snelheid van het verkeer af te remmen. Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant voorziet in het nieuwe ontwerp wel een extra middengeleider ongeveer 150 meter voor de bocht, om de snelheid van het verkeer voor de bocht al te beperken.

In afwachting van de geplande werken aan de N28 heeft het gemeentebestuur aan het Vlaamse Gemeenschap dringende maatregelen gevraagd om de zichtbaarheid aan het zebrapad in het centrum te verbeteren, omdat er de jongste weken twee nieuwe ongevallen met gewonden waren.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 dec 2008
Felix Merckx
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 feb 2021
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 feb 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 12 feb 2021

archief