PEPINGEN - KWB Beert-Bellingen met driekoningenstoet

PEPINGEN - KWB Beert-Bellingen met driekoningenstoet

Editiepajot_driekoningen_1_foto_merckx
 
Driekoningen_002
Driekoningen_006
Editiepajot_driekoningen2_foto_merckx
 

In Beert-Bellingen, deelgemeenten van Pepingen heeft men niet gewacht op 6 januari om een driekoningenstoet te organiseren. Balthazr, Kasper en Melchior trokken er door de starten om geld in te zamelen voor de sociale werken van Beert-Bellingen en Ziekenzorg.  
Zowel in Beert in de Demaeghtstraat als in de Hondzochtstraat in Bellingen, vertrokken enkele leden van de KWB om geld in te zamelen voor de sociale werken van KWB Beert-Bellingen als voor Ziekenzorg.

Volgens de Bijbel kwamen de drie wijzen (later koningen) op 6 januari met hun geschenken aan bij de stal in Bethlehem. Balthazar gaf Jezus mirre, een parfum waarmee doden werden ingewreven, om aan te geven dat Jezus zou lijden en sterven. Van Melchior kreeg Hij goud, ten teken dat Hij de Koning der Koningen zou zijn. Kaspar bracht wierook mee, ten teken dat Jezus zou worden geëerd. Dat was niet het geval in Beert-Bellingen. Daar brachten Balthazar, Kasper en Melchior aangepaste liederen bij de woning van de inwoners in ruil voor een fieanciële vergoeding en gaven de weldoeners een mooie prentkaart.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 jan 2009
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 04 mrt 2021
Marc Sluys | 26 feb 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 feb 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 12 feb 2021

archief