Ninoofsesteenweg (N28) in PEPINGEN weer open na grote herinrichting

Ninoofsesteenweg (N28) in PEPINGEN weer open na grote herinrichting

Ninoofsesteenweg_1
Foto(s Emile Devogeleer
 
Ninoofsesteenwg_2
Foto's Elile Devogeleer
 
Ninoofsesteenweg_4
Foto's Emile Devogeleer
 

 Met de aanleg van klinkers en het aanplanten van bomen op het gemeenteplein, werd de herinrichting van de Ninoofsesteenweg (N28) in Pepingen volledig beëindigd. De wegwas voor de werken een verouderde, een beetje troosteloze asfaltvlakte met een heel brede rijweg voor auto's en weinig ruimte voor fietsers en voetgangers. Na bijna twee jaar va ingrijpende herinrichtingswerken is de Ninoofsesteenweg er op alle vlakken op vooruitgegaan.

De weg is veiliger geworden voor alle weggebruikers én hij ziet er veel fraaier uit dan voordien, metveel groen en aangepaste verlichting. "We hebben 3,4 miljoen euro geïvesteerd in deze werken aan de weg", zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts.

 "Het verkeer wordt veiliger en fietsers en voetgangers hebben meer ruimte gekregen".  Twee jaar geleden was de doortocht van de Ninoofsesteenweg in Pepingen een gevaarlijke plek: er was weinig ruimte voor fietsers en voetgangers en er werd vaak te snel gereden. Dankzij grootschalige werken aan de weg biedt de Ninoofsesteenweg nu een totaal nieuwe aanblik. De weg is over een lengte van wel 1,5 kilometer helemaal opnieuw aangelegd.

Veiliger verkeer dankzij'poorteffect'

De rijweg is tussen de kruispunten van de Brugstraat en de Palokenstraat volledig vernieuwd. Er werden brede en veilige fietspaden aangelegd. Met asverschuivingen van de weg, middeneilandenen een slim gebruik van straatverlichting is op de Ninoofsesteenweg een 'poorteffect' gecreëerd. Zo hebben chauffeurs veel minder de neiging om (te) snel te rijden in de dorpskern van Pepingen. De rijweg is ook versmald.

"Deze investering zal renderen voor Pepingen en voor de hele regio. Het autoverkeer wordt veel veiliger en de kinderen van de basisschool, de klanten van de handelszaken en de andere weggebruikers zullen zich vlotter en comfortabeler kunnen verplaatsen".

Feestelijke opening

Minister Weyts en burgemeester Timmermans openden de Ninoofsesteenweg. Na het gebruikelijke knippen van het lintje dronken ze een glas in aanwezigheid van de omwonenden en handelaars die de afgelopen twee jaar veel geduld hebben getoond tijdens de werken. of voor ondernemers Ninoofsesteenweg

Burgemeester Eddy Timmermans vermeldt ook graag de investeringen van de gemeente: "Pepingeninvesteerde 580.000 euro (incl- btw), onder andere in voetpaden en in de herinrichting van het gemeenteplein. Er ziin extra oversteekplaatsen voor voetgangers aangelegd en de omgeving van de basisschool Harten Troef is ertra beveiligd zodat de kinderen voortaan veiliger tot aan dev schoolpoort geraken." Burgemeester Timmermans sprak bij de officiële opening door ministerWeyts woorden van lof voor de middenstand van Pepingen: "Ondank de uitvoering in zes fasen waardoor de hinder lokaal bleef, en de minderhinder-maatregelen die genomen werden, was het voor de ondernemers van de Ninoofsesteenweg een moeilijke periode. Zij bleven ondanks alles positief en namen zelf initiatieven om hun klanten toch naar de steenweg te krijgen tijdens de werken."

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 nov 2016
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Emile Devogeleer | 12 okt 2017
Emile Devogeleer | 08 okt 2017
Felix Merckx | 03 okt 2017
Felix Merckx | 30 sep 2017
Emile Devogeleer | 29 sep 2017

archief