Kunst in PEPINGEN organiseert culturele uitstap

Kunst in PEPINGEN organiseert culturele uitstap

Logo_kunstinpepingen
EP

 Kunst in Pepingen organiseert een cultuuruitstap op zondag 22 januari 2017  naar de bijzondere tentoonstelling “21, rue La Boétie” in Luik en de tijdelijke tentoonstelling van het uitzonderlijk invloedrijke oeuvre binnen de hedendaagse kunst van Cai Guo-Qiang  in het Bonnefantenmuseum in Maastricht.

Men vertrekt om 8 uur aan het gemeentehuis van Pepingen

“21, rue La Boétie”  is een indrukwekkende kunsttentoonstelling waarin eveneens een stuk recentebeschavingsgeschiedenis getoond wordt, gerealiseerd in samenwerking met deFranse journaliste Anne Sinclair, auteur van het boek “21 rue La Boétie”.

Zij beschrijft in dit werk de levensloop van haar grootvader Paul Rosenberg, een van de allergrootste kunsthandelaars van het eerste gedeelte van de vorige eeuw.

Naast de loopbaan van deze uitzonderlijke persoonlijkheid, briljant zakenman, verlicht kunstliefhebber, vriend van Picasso, Matisse, Braque, Léger, Marie Laurencin toont deze tentoonstelling eveneens de dubbele ommekeer in de kunstgeschiedenis: het ontstaan van de hedendaagse kunst en wegens het cultuur- en beschavingsvernietigend nazisme de overplaatsing van het wereldkunstencentrum Parijs naar New York, van Europa naar de Verenigde Staten.

Verder is er een begeleid bezoek aan het Bonnefantenmuseum. Het gebouw van de Italiaanse architect Aldo Rossi schittert aan de skyline van Maastricht. De collectie bestaat onder meer uit een belangrijke verzameling middeleeuwse religieuze voorwerpen, Maaslandse houtsculptuur, vroeg Italiaanse schilderkunst uit de periode 1300-1600 en Zuid-Nederlandse schilderkunst uit de periode circa 1475-1625.

Het museum beheert een omvangrijke collectie hedendaagse kunst van internationaal gerenommeerde kunstenaars. Belangrijke deelcollecties daarbinnen zijn te relateren aan conceptuele kunst,  Minimal Art en Arte Povera, maar ook aan individuele oeuvres van kunstenaars die een onderscheidende positie innemen in de hedendaagse beeldende kunst.

Met de tijdelijke tentoonstelling van BACA-laureaat Cai Guo-Qiang schenkt het Bonnefantenmuseum aandacht aan een uitzonderlijk en invloedrijk oeuvre binnen de hedendaagse kunst, en laat het zijn publiek kennismaken met een relevant maar voor velen nog onbekend hoofdstuk uit de kunstgeschiedenis .

Bijdrage: 50,— €

Inlichtingen en aanmelden: Kunst in Pepingen— Luk Wets - Tel: 02 396 28 17  @: info@kunstinpepingen.be  

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 dec 2016
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Emile Devogeleer | 12 okt 2017
Emile Devogeleer | 08 okt 2017
Felix Merckx | 03 okt 2017
Felix Merckx | 30 sep 2017
Emile Devogeleer | 29 sep 2017

archief