PEPINGEN - Marie-Louise Mertens wint bakwedstrijd

PEPINGEN - Marie-Louise Mertens wint bakwedstrijd

Gebak
Ingezonden foto
 

 Om de leuze die je vandaag in het straatbeeld ziet "DVP wenst u prettige feesten" kracht bij te zetten, organiseerde de vriendenkring Door en Voor Pepingen (DVP) voor alle lekkerbekken uit Groot-Pepingen voor de derde keer op rij een bakwedstrijd. De wedstrijd vond plaats in het zaaltje naast de bibliotheek te Bellingen. Verschillende inwoners uit alle deelgemeenten gingen aan de slag met taarten en cakes.

Alle inzendingen werden zorgvuldig door een tweekoppige jury - de winnares van vorige editie en bakker op rust Robert Debusschere - beoordeeld op smaak, uitzicht en originaliteit. Het was een gezellig samen zijn onder bak- en dorpsgenoten. Dit jaar ging de derde prijs naar Femke Pierreux uit Bogaarden. Het zilver was voor Vicky Goossens uit Heikruis. Marie-Louise Mertens uit Beert kaapte de eerste plaats weg. Zij zal aldus de inzendingen van de volgende bakwedstrijd mee beoordelen. Ze wonnen mooie prijzen.

Iedereen was het er over eens : Het was interessant, gezellig en leerzaam. De juryleden gaven alle kandidaten immers deskundige tips over hun specifieke inzendingen. Bakervaringen allerhande werden uitgewisseld. Na de prijsuitreiking genoten alle aanwezigen bovendien van uitleg over het maken van een goede kerstbuche èn kregen ze een spoedcursus om roosjes uit marsepein te knutselen.  Het is al zeker : Volgend jaar komt er een nieuwe editie.

DVP-voorzitter Kristof De Cuyper lanceerde nadien ook een primeur : "We hebben de smaak te pakken en DVP zal in 2017 binnen Groot-Pepingen een kookgroep opstarten. Iedereen die geïnteresseerd is om in groep te kokkerellen, kan aansluiten om op regelmatige basis samen te koken onder deskundige begeleiding. En natuurlijk is er voor, tijdens en na het keukengebeuren ook tijd voor een gezellige babbel in en ongedwongen sfeer. Hierover binnenkort meer. Wees welkom". 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 dec 2016
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Emile Devogeleer | 12 okt 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Emile Devogeleer | 08 okt 2017
Felix Merckx | 03 okt 2017
Felix Merckx | 30 sep 2017
Emile Devogeleer | 29 sep 2017

archief