PEPINGEN : Weldra schijnt ’t Zonnetje

C21

PEPINGEN : Weldra schijnt ’t Zonnetje

Editiepajot_zonneken_pepingen_foto_deschuyffeleer
 
Editiepajot_zonneken_pepingen_foto_deschuyffeleer__5_
Editiepajot_zonneken_pepingen_foto_deschuyffeleer__12_
Deschuyffeleer_openstraat_2008__5_

De gemeente Pepingen, het OCMW en vzw ‘t Breugelkind kregen eind vorig jaar van Kind & Gezin groen licht voor de oprichting van een “antennepost kinderdagverblijf” in het centrum van de gemeente. Vanaf 23 februari beschikt Pepingen dan ook over een nieuw, erkend en gesubsidieerd kinderdagverblijf. Naast en samen met de bestaande minicrèche Pinokkio moet het nieuwe “Zonnetje Pepingen” de witte vlek op het gebied van gemeentelijke kinderopvang inkleuren.

Zonnetje Pepingen wordt gehuisvest op de benedenverdieping van het gemeentehuis. Deze locatie, tot nu bezet door de wijkinspecteurs van de politie, biedt voldoende ruimte om de activiteiten op te starten en om eventueel later uit te breiden. Ook de aanpalende tuin is uitermate geschikt om het nieuwe kinderdagverblijf van de nodige buitenruimte te voorzien.

Voor de professionele uitbouw van ’t Zonnetje wordt een beroep gedaan op de deskundigheid van vzw ’t Breugelkind. Die vormde zich in 2006 om tot een volwaardig centrum voor kinderopvang door enerzijds ook een dienst voor onthaalgezinnen over te nemen en anderzijds de doelstelling te verbreden tot de implementatie van kinderopvanginitiatieven in de brede West-Brabantse regio.

Om te verhelpen aan de steeds langer wordende wachtlijsten diende het OCMW midden vorig jaar een dossier in bij de Vlaamse Gemeenschap om bijkomende gesubsidieerde plaatsen te kunnen verkrijgen. 

OCMW-voorzitter Mich Pompen : “Kinderopvang is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Het aantal ouders dat in onze gemeente op zoek is naar een geslaagde combinatie van arbeidstijd en gezinstijd neemt alsmaar zienderogen toe. Een goed georganiseerde kinderopvang kan daar in belangrijke mate toe bijdragen. Met ons project wordt er alleszins gekomen tot een beter evenwicht tussen vraag en aanbod”.

De kribbe zal voorlopig plaats bieden aan 14 ukjes. Samen met ‘t Breugelkind werd reeds ter attentie van Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Veerle Heeren een uitbreidingsdossier ingediend voor 26 erkende en gesubsidieerde plaatsen.

Voor inschrijvingen en info : OCMW Leen Deneyer 02/ 356 32 24 – ’t Breugelkind Ine D’Haese 0499/ 52 91 79.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 jan 2009
Godelieve Deschuyffeleer
GD Tollembeek
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 sep 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 29 aug 2022

archief