PEPINGEN- Open VLD spaarde dopjes

PEPINGEN- Open VLD spaarde dopjes

Dopjes_1_bewerkt-1
Ingezonden foto
 

 Open VLD Pepingen spaart al vele jaren plastieken dopjes voor het goede doel. Die worden onder andere in de culturele centra in Pepingen verzameld en ook het verenigingsleven draagt telkens een aardig steentje bij. Alle dopjes worden één keer per jaar gecentraliseerd en zorgvuldig gesorteerd. Zo kunnen ze aan een maximale prijs verkocht worden.

Van 17 tot 18 december werd opnieuw een sorteermarathon gehouden met enkele tientallen vrijwilligers. Ook vanuit Pepingen was de kerstman en een hele delegatie aanwezig. Burgemeester Eddy Timmermans: "Het is ondertussen een vast item geworden in onze agenda en blijft altijd heel fijn om te doen. Daarom doen we al voor de derde keer mee. We beginnen heel vroeg te sorteren - om halfzes al - maar we offeren er graag een beetje tijd voor op. Met een warme kop koffie en een leuke babbel is er altijd een gezellige sfeer onder de vrijwilligers. De opbrengsten worden gebruikt om o.a. blindegeleidehonden te financieren. Dat gegeven geeft altijd nog een extra motivatie."

Na de inspanningen werd er samen genoten van een ontbijt met bubbels die de burgemeester had meegebracht. "Een dikke proficiat aan Ann Asselman en haar team en aan de firma Horta in Ternat die de locatie reeds vele jaren ter beschikking stelt", klinkt het nog vanuit de delegatie.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 dec 2016
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 17 dec 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 12 dec 2018

archief