PEPINGEN - Geefkast in de bib

PEPINGEN - Geefkast in de bib

Geefkast_23_december
Ingezonden foto
 

 Geefkasten zijn in opmars. Op steeds meer plaatsen duikt een kast op waarin je ongebruikte spullen kan weggeven: op kantoor, op school, in organisaties,... Sinds deze maand, de cadeautjesmaand bij uitstek, staat er ook een GEEFKAST in de bibliotheek van Pepingen.

Maar wat is dat eigenlijk, een geefkast? In een geefkast kan je vrij spullen plaatsen en meenemen. Het is een eenvoudige en toegankelijke manier om ongebruikte spullen weg te geven aan anderen. Maar wat geef je dan weg? Een uitgelezen boek, een te klein kinderjasje, de favoriete cd van je ex, … Je kent het wel: spullen die je niet meer gebruikt,  toch maar in je kast blijven staan  en nog veel te goed zijn om weg te gooien.  Spullen waarvan je overtuigt bent dat je er anderen blij mee kan maken.

‘Geefkasten’ zijn een initiatief van het Netwerk Bewust Verbruiken, waar de bibliotheek graag een steentje aan bijdraagt.  ‘Er staat van alles in onze geefkast’, zegt bibliothecaris Ann Vandamme: ‘Van puzzelboeken tot een boek van Umberto Eco, van een cd van Piet Piraat tot één van Bach, van Spidermannetjes tot een Kerstman. En alles in perfecte staat. Kom gerust eens kijken, en als je iets ziet waarmee je iemand anders of jezelf gelukkig mee kan maken, aarzel niet en neem het mee!”.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 dec 2016
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Emile Devogeleer | 12 okt 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Emile Devogeleer | 08 okt 2017
Felix Merckx | 03 okt 2017
Felix Merckx | 30 sep 2017
Emile Devogeleer | 29 sep 2017

archief