PEPINGEN – Procedure tot aanstelling nieuw college goedgekeurd

C21

PEPINGEN – Procedure tot aanstelling nieuw college goedgekeurd

Gemeenteraad_2013
EP

Het agendapunt om in Pepingen de procedure tot aanstelling van een nieuw college van burgemeester en schepenen te starten is goedgekeurd met 8 ja-stemmen en 6 neen-stemmen.

Na een bemiddelingspoging bevestigde de gouverneur van Vlaams-Brabant Lodewijk De Witte begin dit jaar de onbestuurbaarheid van Pepingen en op 13 januari 2017 bekrachtigde Vlaams minister van Binnenlands Bestuur van Binnenlands Bestuur, Inburgering, Wonen, Gelijke Kansen en Armoedebestrijding Liesbeth Homans (N-Va) de onbestuurbaarheid. De CD&V-Sp.a fractie en schepen Lacres starten daarom de procedure op tot aanstelling van een nieuw college van burgemeester en schepenen zodat het bestuur van Pepingen eindelijk terug op de sporen kan gezet worden.

Burgemeester Timmermans kondigt aan dat hij naar de Raad van State zal stappen om de beslissing van de minister aan te vechten. Hij zal door naar de Raad van State te trekken de gemeente dus voor een tweede maal op aanzienlijke kosten jagen.  Bovendien blijft hij hierdoor het degelijk functioneren van de gemeente verder blokkeren.

CD&V-Sp.a en schepen Lacres roepen burgemeester Timmermans op het belang van de gemeente Pepingen en zijn bevolking voor ogen te houden en het gezond verstand ditmaal te laten zegevieren.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 jan 2017
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief