Jong muzikaal talent in de abdijkerk van BELLINGEN

Jong muzikaal talent in de abdijkerk van BELLINGEN

Abdijkerk_bellingen
Abdijkerk Bellingen. (Foto Felix Merckx)

“Kunst in Pepingen” organiseert in de reeks “ Jong aanstormend muzikaal talent” een concert in de gerestaureerde abdijkerk van Bellingen op zaterdag 18 maart 19.30u. Het wordt een celloconcert met de Rusische cellist Sergey Pagonyshev en Alessandro Cervino, piano (Italië)

De prestigieuze Koningin Elisabeth 2017 staat in 2017 in het teken van de cello. De cello is een instrument dat vandaag kan rekenen op een wereldwijd enthousiasme. De rijkdom van het cellorepertorium is indrukwekkend. 

“Kunst in Pepingen” opteerde in de reeks abdijconcerten voor een jonge Russische cellist. Hij kwam naar Vlaanderen, zoals zovele jonge musici doen om zich hier verder aan de gereputeerde conservatoria en hogescholen in hun discipline te vervolmaken.   

Met dit concert gaan ze verder op de weg om jonge kunstenaars te ondersteunen in hun artistieke ontplooiing.  Ze willen jonge begaafde muzikanten de gelegenheid bieden zich aan de buitenwereld te tonen en podiumervaring op te doen.

Sergey Pagonyshev,  werd in 1986 geboren in Bryansk (Russische Federatie). Hij studeerde aan de Speciale Muziekschool voor hoogbegaafde kinderen verbonden aan het Conservatorium van Moskou.  In 2010 studeerde hij af aan het Conservatorium van Moskou als cellist.

In 2013 haalde Sergey zijn masterdiploma aan het Lemmensinstituut te Leuven als solo cellist en in 2015 als kamermusicus.

Alessandro Cervino, piano (Italië) isprofessor piano aan LUCA - Schools of Arts, Campus Lemmensinstituut Leuven. Hij  kreeg zijn opleiding aan het Guiseppe Verdi conservatorium in Milaan. Hij bekwaamde zich verder in de muziekkapel Koningin Elisabeth met o.m. Aleksander Madzar. Hij volgde heel wat Masterclasses o.m.  bij Abdel-Rahman El Bacha en Brigitte Engerer.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 feb 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 27 mei 2018
Marc Colpaert | 26 mei 2018
Elsie De Greef | 24 mei 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 15 mei 2018

archief