PEPINGEN op weg naar nieuwe meerderheid

PEPINGEN op weg naar nieuwe meerderheid

Gemeenteraad_2013
EP

 Minister Homans sprak op 13 januari 2017 de onbestuurbaarheid van de gemeente Pepingen uit. Burgemeester Timmermans tekende tegen deze beslissing beroep aan bij de Raad van State. Vrijdag 10 februari werd dit beroep verworpen en is de weg vrij om een nieuw college van burgemeester en schepenen aan te duiden door de meerderheid in de gemeenteraad.

Maandagavond 13 februari houden CD&V-Sp-a en schepen Lacres (de nieuwe meerderheid) fractievergadering om de situatie te bespreken. Zij hopen dat de wissel van het college van burgemeester en schepenen zo sereen mogelijk kan verlopen.

De CD&V-Sp.a fractie en Peter Lacres willen zo vlug mogelijk hun beleidsvisie voor de komende maanden duidelijk maken.

Dinsdag 7 februari boog de Raad van State zich bij uiterst dringende noodzakelijkheid over de beslissing van de Pepingense  Cd&v-Sp.a-fractie en schepen Lacres om burgemeester Eddy Timmermans en zijn LvB en Nv-a schepenen af te zetten en te vervangen.

Burgemeester Timmermans verzocht de Raad van State dinsdag om de wettigheid van deze beslissing te onderzoeken en over te gaan tot schorsing. De Raad had een vorige beslissing tot ontslag van de burgemeester in juni 2016 eerder nog geschorst wegens onwettigheid. Deze keer besloot de Raad van State op 10 februari,  echter het tegendeel, wat de weg vrij maakt voor een b machtsovername in Pepingen. 

Burgemeester Timmermans: "Vandaag vrijdag 10 februari moet ik zeer ontgoocheld vaststellen datde Raad van State onze argumentatie en haar eigen eerdere besluiten niet meer volgt. Er wordt gebogen  voor de onfaire chantage en de kunstmatige onbestuurbaarheid waarmee de nieuwe meerderheid Pepingen al maanden gijzelde.   Hier zijn geen winnaars vandaag. Ja, de nieuwe meerderheid krijgt haar mandaten en plukt nog even de vruchten van ons langetermijnbeleid. Waar de oppositie de voorbije jaren heeft gefaald, nl. constructieve politiek voeren en waardige alternatieven aanbrengen, daar zullen wij in slagen. Het gaat hem niet om de mandaten, maar om de wil om vooruit te gaan en om de handen uit de mouwen te steken voor Pepingen en haar bevolking."  aldus Timmermans”.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 feb 2017
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 27 mei 2018
Marc Colpaert | 26 mei 2018
Elsie De Greef | 24 mei 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 15 mei 2018

archief