PEPINGEN - Luc Decrick wordt de nieuwe burgemeester

PEPINGEN - Luc Decrick wordt de nieuwe burgemeester

Luc_devrick
Luc Decrick (Foto Felix Merckx)

Na enkele maanden van onbestuurbaarheid heeft Pepingen terug een nieuwe meerderheid. Deze wordt nu gevormd door de CD&V  Sp.a en Peter Lacres, die de vorige meerderheid verliet. Luc Decrick wordt voorgesteld als de nieuwe burgemeester.  Tussen 2007 en 2013 was hij al schepen van milieu en financiën. André Deroubaix zet een stap achteruit.

Suzanne De Cort, Peter Lacres en Peter Van Cutsem zullen de schepenfuncties invullen. Andre De Roubaix, ere-burgemeester en boegbeeld van de CD&V in de voorbije decennia, koos ervoor om een stap opzij te zetten.

Doordat Suzanne De Cort in de gemeenteraad komt om deel uit te maken van het schepencollege moet iemand plaats maken in de gemeenteraad. Gemeenteraadslid Joachim Agneessens besliste die stap te zetten omdat zijn professionele job momenteel het minste marge biedt om actief aan het beleid mee te werken.

De nieuwe meerderheid zal prioritair werk maken van de volgende punten: maximaal terugschroeven van de belastingverhoging die de VLD-NVA in 2012 doorvoerde, activeren van het project de Zagerij om o.a. de kinderopvang en een toekomstgerichte bibliotheek te huisvesten en ealiseren van het fietspad Pepingen – Bogaarden.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 feb 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 27 mei 2018
Marc Colpaert | 26 mei 2018
Elsie De Greef | 24 mei 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 15 mei 2018

archief