PEPINGEN opnieuw bestuurbaar

PEPINGEN opnieuw bestuurbaar

Schepencollege
Het nieuwe college van burgemeester en schepenen. (Foto Felix Merckx)
 

 Tijdens een persconferentie heeft de nieuwe meerderheid van Pepingen meer uitleg gegeven over hun programma en ook de bevoegdheden van de nieuwe schepenen bekend gemaakt. Na anderhalf jaar feitelijke onbestuurbaarheid komt er een einde aan de impasse en krijgt Pepingen opnieuw een volwaardig bestuur dat meer kan dan de lopende zaken afhandelen. Oud-burgemeester De Roubaix ziet af van de post van burgemeester of schepen. Hij was de talrijke insinuaties dat het hem enkel om het postje van burgemeester te doen was beu en blijft gewoon gemeenteraadslid.

“Hopelijk komt er in Pepingen hierbij ook een einde aan de kwalijke gewoonte om democratische beslissingen tegen te houden of te overrulen via het gerecht”, zegt Luc Decrick die als burgemeester zal voorgesteld worden

Hij haalt hierbij de werken aan de N28 aan als een eerste voorbeeld. Nu de werken zijn afgerond  is iedereen tevreden met het resultaat (ook diegenen die vroeger met petities acties voerden tege)'

“Na gelijklopende adviezen van de gouverneur, beslissingen van Minister Homans en vonnissen van de Raad van state is het tijd dat we het gekibbel en getouwtrek rond de onbestuurbaarheid afsluiten. Pepingen is vandaag opnieuw een normale gemeente die bestuurd wordt door een meerderheíd van de verkozen gemeenteraadsleden” zegt de toekomstige burgemeester .

WERK OP DE PLANK
De nieuwe meerderheid staat klaar om uit de startblokken te schieten en de verloren tijd maximaal in te halen. Zij zullen, onder meer, prioritair werk maken van de volgende punten: Grondige analyse en op orde stellen van de gemeentelijke financiën (opmaken begrotingen 2016 en 2O17)

Verder willen ze maximaal de belastingverhoging  terugschroeven  die de VLD-NVA in2O12 doorvoerde. Zij gaan het project van de Zagerij activeren om de kinderopvang te kunnen huisvesten conform de normen anno2017.Daar naast zal de Zagerij ook plaats bieden aan een toekomstgerichte bib.

Uitstippelen van een trage-wegen beleid voor het komend decennium en onmiddellijk realiseren van het fietspad Pepingen - Bogaarden. Vlaanderen en de Provincie  Vlaams-Brabant voorzien ruime subsidies voor besturen die hieraan willen werken.

Tot slot ook het verderzetten van sociaal huisvestingbeleid dat uitgestippeld werd in de vorige legislatuur.

BEVOEGDHEDEN
In het nieuwe college is er geen spoor te vinden van oud-burgemeester André Deroubaix en dat is een bewuste keuze van Deroubaix zelf. Hij wil hiermee een verjongingsoperatie inzetten. Terloops stipt hij aan dat hij als ploegspeler bij uitstek de talrijke insinuaties dat het hem enkel om het postje van burgemeester te doen was, hiermee de kop  indrukken. Als gemeenteraadslid zal hij zijn ervaring zeker verder maximaal ten dienste stellen van de nieuwe beleidsploeg.

Luc Decrick wordt voorgedragen als burgemeester. Luc is 63, is master in handels-en financiële wetenschappen. Hij beëindigt eerstdaags zijn loopbaan van bijna 40 jaar in de banksector. Hij was de voorbije legislaturen onder meer OCMW-voorzitter en schepen van financiën. Als burgemeester zal hij algemene coördinatie, politie, personeel, burgerlijke stand, landbouw, begroting plattelandsbeleid en begroting als specifieke bevoegdheden hebben.

Peter Lacres is 43 jaar, marketeer van opleiding en blijft eerste schepen en sinds april 2015 zetelt hij als onafhankelijke. Hij zal verantwoordelijk zijn voor de bevoegdheden cultuur, informatie en public relations, erfgoedconvenant, mobiliteit, Vlaams beleid, dierenwelzijn, feesten en ontvangsten.

Suzanne De Cort ls 48 jaar, bio-ingenieur en kaderlid bij Coca-Cola. Zij is CD&V-voorzitster sinds 2012. Suzanne zal de bevoegdheden financiën, onderwijs, milieu en duurzaamheid, gezin en gezondheidszorg hebben.

Peter Van Cutsem is 45 jaar en manager van een grafisch studio. Peter was in de voorbije legislatuur onder meer schepen bevoegd voor Jeugd, Cultuur en Sport. Hij neemt nu de bevoegdheden Jeugd, openbare werken, sport, ontwikkelingshulp, gemeentebedrijven, middenstand voor zijn rekening.

Gezien het OCMW niet getroffen was door de politieke crisis blijft Erik Dehandschutter OCMW voorzitter en lid van het college.

Doordat Suzanne De Cort in de gemeenteraad komt om deel uit te maken van het schepencollege moet iemand plaats maken in de gemeenteraad. Gemeenteraadslid Joachim Agneessens besliste die stap te zetten omdat zijn professionele job momenteel het minste marge biedt om actief aan het beleid mee te werken.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 feb 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 04 jun 2018
Devogeleer Emile | 29 mei 2018
Marc Colpaert | 27 mei 2018

archief