PEPINGEN - Nieuwe sociale woningen in Bogaarden voorgesteld

PEPINGEN - Nieuwe sociale woningen in Bogaarden voorgesteld

Bogaarden_1
De nieuwe woningen (Foto's Felix Merckx)
 
Bogaarden_2
Oscar Decoster (voorzitter Woonpunt), gedeputeerde Tom Dehaene en Bart Vrancken (directeur Woonpunt). (Foto's Felix Merckx)
 
Bogaarden_3
De familie Matton op de plaats waar vroeger de toog van hun café stond. (Foto's Felix Merckx
 

 In Bogaarden (Pepingen) werden de woningen van fase 2 ‘Ring’ officieel voorgesteld in aanwezigheid van gedeputeerde Tom Dehaene.. De 2e fase telt 11 wooneenheden waarvan er 7 gericht zijn op middeninkomens in het kader van Vlabinvest. Het betreft 3 huurappartementen en 4 koopwoningen met tuin. De eerste fase ’t Schoolhuys gaf ruimte aan vier sociale huurappartementen boven het ontmoetingscentrum.

Tot slot zijn er ook nog 4 sociale huurappartementen. Voor alle 11 wooneenheden geldt een voorrang voor wie een binding heeft met Pepingen of de Vlabinvest-regio. Dit kan dankzij financiering vanuit het Autonoom Provinciebedrijf Vlabinvest.

VLABINVEST
Dit project is slechts mogelijk dankzij de financiering vanuit Vlabinvest. Vlabinvest wil mensen met een klein tot middelgroot inkomen helpen om betaalbare woningen in de Vlaamse rand rond Brussel te vinden, zodat ze in hun buurt kunnen blijven wonen. Wie een bindíng met Pepingen of de streek kan aantonen, krijgt voorrang.

Meer informatie hierover vindt u op de website van Vlabinvest (www.vlabinvest.be ) en van Woonpunt Zennevallei (www.wpz.be ).

Als je in aanmerking wil komen voor zo'n woning of appartement in Bogaarden, mag je nog geen eigenaar zijn. Daarnaast gelden er inkomensvoorwaarden.

Daarna zal er nog een derde fase volgen, goed voor een twintigtal woongelegenheden. Het worden appartementen met ondergrondse parkeerplaatsen voor alle projecten samen. Wanneer met deze bouw zal begonnen worden staat nog niet vast. Eerst moet het subsidiedossier nog in orde komen.

In een eerste fase werden vier appartementen ingericht boven het ontmoetingscentrum ’t Schoolhuys.

Omdat het zicht van de Ring in Bogaarden beschermd is moeten de gevels van de woningen bewaard blijven

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 feb 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 27 mei 2018
Marc Colpaert | 26 mei 2018
Elsie De Greef | 24 mei 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 15 mei 2018

archief