Nieuw bestuur van PEPINGEN steekt van wal

C21

Nieuw bestuur van PEPINGEN steekt van wal

Schepencollege
Het nieuwe schepencollege van Pepingen. (Foto Felix Merckx)
 

Vooraleer het nieuwe bestuur in Pepingen kan van wal gaan dienen eerst nog wat administratieve punten behandeld te worden. Gemeenteraadslid Joachim Agneessens werd vervangen als gemeenteraadslid. Momenteel slorpt zijn professionele job meer en meer tijd op. Zijn functie als gemeenteraadslid combineren met zijn job werd steeds moeilijker. Daarom nam hij dan ook ontslag als gemeenteraadslid. OCMW-raadslid Suzanne De Cort maakte de overstap naar de gemeenteraad.

Woensdag 8 maart 2017 wordt de voordrachtakte van het nieuw schepencollege overhandigd aan de gemeentesecretaris. De 3 plaatsen in het schepencollege wil CD&V invullen met Peter Van Cutsem, Suzanne De Cort en Peter Lacres.

Samen met Luc Decrick als burgemeester en Erik De Handschutter als OCMW-voorzitter heeft Pepingen daarmee een nieuw bestuur dat het beste van zichzelf wil geven voor ALLE Pepingenaren.

Op de gemeenteraad van vrijdag 17 maart zal het nieuwe schepencollege dan geïnstalleerd.worden

Luc Decrick zal weldra ook zijn eed als burgemeester afleggen in de handen van gouverneur De Witte. De precieze datum is nog niet gekend.

De gemeenteraad besliste ook toe te treden tot de opdrachthoudende vereniging Indradura, de intergemeentelijke samenwerking voor afvalbeheer. Hierdoor wordt het beheer voor volgende opdrachten overgedragen: inzameling van alle afvalfracties.;  transport en verwerking van alle afvalfractie.en de uitbating van containerpark.

De vele bladzijden die gespendeerd werden aan “het huisvuil dat niet meer zou opgehaald worden” werden hiermee naar de prullenmand verwezen. Alle paniek, die ten onrechte gezaaid werd, is daarmee opgeborgen. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 mrt 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief