PEPINGEN - Vernissage ‘Kunst 50+’, een samenwerking tussen FEDOS en woonzorgcentrum Henri Vander Stokken

C21

PEPINGEN - Vernissage ‘Kunst 50+’, een samenwerking tussen FEDOS en woonzorgcentrum Henri Vander Stokken

Uitnodiging_vernissage_kunst50__wzc_h
EP

 Op dinsdag 4 april 2017 om 14 uur wordt de expositie ‘Kunst 50+’ in woonzorgcentrum Henri Vander Stokken officieel geopend met een feestelijke vernissage.

Senioren ontdekken vaak op latere leeftijd hun talent voor kunst. Sommige hebben als jongere reeds hun eerste stappen gezet als kunstenaar maar door hun drukke leven (werk & gezin) herontdekken ze zichzelf vaak eens ze gepensioneerd zijn. Anderen voelen deze interesses en talenten sluimeren maar hebben om dezelfde redenen geen tijd noch de mogelijkheid gehad om hiermee iets te doen. Pas op latere leeftijd (minder werken, kinderen studeren, …) vinden ze tijd voor zichzelf, tijd om deze talenten te ontwikkelen: ze gaan naar de academie, volgen allerlei cursussen of gaan als autodidact aan de slag.  Hun talenten zijn eindeloos: schilderen, beeldhouwen, keramiek, … ze zijn van alle markten thuis. Het volstaat om een bezoekje te brengen aan deze tentoonstelling om te beseffen dat 50-plussers heel wat in hun mars hebben. Hun werk straalt passie en bedrevenheid uit. 

Seniorenkunstenaars krijgen nog te weinig de mogelijkheid om hun werk aan een groot publiek voor te stellen. Ze moeten vaak opboksen tegen het talent van het jonge geweld. Omdat FedOS vzw overtuigd is van de plastische meerwaarde van seniorenkunst op vlak van Kunst en Cultuur onderzocht FedOS verschillende mogelijkheden om seniorenkunstenaars 50+ ook op regionaal en lokaal vlak de kans te geven hun werken tentoon te stellen. Ze zochten en vonden een partner in woonzorgcentrum Henri Vander Stokken te Pepingen. 

De kunstenaars die tentoon stellen zijn Monik Thibaut, Pitou Paternostre, Johan Janssens, Fons Vandergraesen, Nadine Weyts en Ghislaine Goossens.

Dit samenwerkingsverband bestaat er uit dat de centrale middengangen en een aantal afdelingen in woonzorgcentrum Henri Vander Stokken voor een langere periode worden omgetoverd tot een ware ‘kunstgalerij’ met KUNST +50 aan de muren.

Alle geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om de officiële opening van de vernissage bij te wonen. Het enige wat u hoeft te doen is voor maandag 03 april bevestigen met hoeveel personen u aanwezig zal zijn. U kan dit doen via e-mail (ivandersteen@wzchvanderstokken.be) of telefonisch (02 363 06 30).

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 mrt 2017
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief