PEPINGEN - ‘Kunst 50+’, een samenwerking tussen FEDOS en woonzorgcentrum Henri Vander Stokken

C21

PEPINGEN - ‘Kunst 50+’, een samenwerking tussen FEDOS en woonzorgcentrum Henri Vander Stokken

Stokken_1
Foto's Emile Devogeleer
 
Stokken_2
 
Stokken_3
 
Stokken_4
 
Stokken_5
 

 De  expositie ‘Kunst 50+’ in woonzorgcentrum Henri Vander Stokken werd officieel geopend met een feestelijke vernissage.  Woonzorgcentrum Henri Vander Stokken wordt tot en met september omgetoverd tot een ware ‘kunstgalerij’ met ‘KUNST +50’ aan de muren

Seniorenkunstenaars krijgen nog te weinig de mogelijkheid om hun werk aan een groot publiek voor te stellen. Ze moeten vaak opboksen tegen het talent van het jonge geweld. Omdat FedOS vzw overtuigd is van de plastische meerwaarde van seniorenkunst op vlak van Kunst en Cultuur onderzocht FedOS verschillende mogelijkheden om seniorenkunstenaars 50+ ook op regionaal en lokaal vlak de kans te geven hun werken tentoon te stellen. Ze zochten en vonden een partner in woonzorgcentrum Henri Vander Stokken te Pepingen. 

Rudy Blauwbloeme, directeur van FedOS, stelde de zes kunstenaars (Monik Thibaut, Pitou Paternostre, Johan Janssens, Fons Vandergraesen, Nadine Weyts en Ghislaine Goossens) voor aan het publiek. Nadien nodigde mevrouw Gribbe, algemeen directeur, iedereen uit om de kunstwerken te gaan ontdekken. Woonzorgcentrum Henri Vander Stokken wordt tot en met september omgetoverd tot een ware ‘kunstgalerij’ met ‘KUNST +50’ aan de muren.

Alle geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om de kunstwerken te komen bekijken. Nu zaterdag 8 april kan u voor- of na uw bezoek aan de kunstwerken mee aan tafel schuiven tijdens het Spaghetti- en croquefestijn (van 16 uur tot 20 uur).

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 apr 2017
Emile DevogeleerE
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief