PEPINGEN - Bewoners WZC Henri Vander Stokken blijven veilig in beweging!

C21

PEPINGEN - Bewoners WZC Henri Vander Stokken blijven veilig in beweging!

Bewegen
Ingezonden foto
 

 De zesde editie van de Week van de Valpreventie kreeg in woonzorgcentrum Henri Vander Stokken volop de aandacht! Met de slogan "Blijf in beweging, doe het veilig!" werd elke 65-plusser, en dus ook de bewoners van het woonzorgcentrum, opgeroepen om deel te nemen.

Tijdens deze zesde editie ligt de focus op actief bezig zijn en dit op een veilige manier. Dat wil zeggen, met aandacht voor de verschillende valrisicofactoren zoals voeten en schoeisel, zicht, medicatie, duizeligheid, voeding of gedrag en veiligheid in huis.

Op maandag 24 en dinsdag 25 april namen de bewoners deel aan een ‘bewegingsparcours’. De kinesitherapeuten van het woonzorgcentrum gaven uitleg over de verschillende loophulpmiddelen, er werd in groep aan beweging gedaan en ook het zicht van onze bewoners werd getest.

Een informatiemoment rond valpreventie, welke risicofactoren er zijn en hoe deze verminderd kunnen worden, vond plaats op woensdag 26 april.

Op donderdag 27 april bracht een namiddag zang en dans de bewoners moeiteloos in beweging!

Niet enkel tijdens de ‘week van de valpreventie’ maar doorheen het jaar wordt aandacht besteed aan dit thema: bij opname van een nieuwe bewoner wordt telkens een mobiliteitstest ‘valrisicotest’ afgenomen en indien nodig, gepaste maatregelen (aangepast mobiliteitshulpmiddel) genomen.

Samen blijven we in beweging, en dit op een veilige manier!

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 apr 2017
Emile Devogeleer
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief