HERNE / PEPINGEN – Rode Kruis reikt basisbrevet EHBO uit aan 16 cursisten

C21

HERNE / PEPINGEN – Rode Kruis reikt basisbrevet EHBO uit aan 16 cursisten

Brevetten_ehbo_heikruis_2017__4_
HERNE / PEPINGEN – Rode Kruis reikt basisbrevet EHBO uit aan 16 cursisten - © Deschuyffeleer
 
Brevetten_ehbo_heikruis_2017__6_
HERNE / PEPINGEN – Rode Kruis reikt basisbrevet EHBO uit aan 16 cursisten - © Deschuyffeleer
 
Brevetten_ehbo_heikruis_2017__7_
De Vriendenkring van de Vrijwillige Bloedgevers van Herfelingen/Heikruis - © Deschuyffeleer
 
Brevetten_ehbo_heikruis_2017__13_
HERNE / PEPINGEN – Rode Kruis reikt basisbrevet EHBO uit aan 16 cursisten - Lesgevers Rode Kruis-afdeling van Halle - © Deschuyffeleer
 
Brevetten_ehbo_heikruis_2017__36_
De Vrijwillige Bloedgevers van de afdeling Herfelingen/Heikruis onder de leiding van voorzitter Dirk Legasse - © Deschuyffeleer
 
Brevetten_ehbo_heikruis_2017__45_
Frank Borremans, de afdelingsverantwoordelijke van de Rode Kruis Hulpdienst Halle - © Deschuyffeleer
 

Tijdens een gezellige bijeenkomst in het cultureel centrum in Heikruis mochten de 16 cursisten die de opleiding volgden het EHBO- basisbrevet van het Rode Kruis in ontvangst nemen. De cursus werd er opgezet door de Vriendenkring van de Vrijwillige Bloedgevers van Herfelingen/Heikruis en dit in nauwe samenwerking met de Rode Kruis-afdeling van Halle. Door de aanhoudende grote belangstelling voor de cursus wordt begin volgend jaar niet alleen een nieuwe basiscursus EHBO maar ook een cursus ‘Helper’ opgezet.

De cursus startte begin februari en nam, met inbegrip van het examen, acht cursusavonden in beslag, één per week. De Vrijwillige Bloedgevers van de afdeling Herfelingen/Heikruis onder de leiding van voorzitter Dirk Legasse stonden bijzonder gewetensvol in voor de praktische organisatie terwijl de afdeling Halle van het Rode Kruis zich bijzonder enthousiast ontfermde over het aspect vorming.
Waarom een EHBO-cusus volgen?
Frank Borremans, de afdelingsverantwoordelijke van de Rode Kruis Hulpdienst Halle legt uit: “Stel dat er iemand van je gezin of een collega iets overkomt. Weet je dan hoe je moet reageren? Kan je eerste hulp toedienen bij een verstuiking, een brandwonde of een hartfalen? Precies via de opleidingen Eerste Hulp of EHBO worden de vaardigheden om eerste hulp te verlenen in dergelijke gevallen aangeleerd. Dit is evenwel altijd niet zo makkelijk als men denkt”.
Ook beklemtoonde hij dat bij de terreuraanslagen zowel in het buitenland als in ons eigen land een groot percentage van de slachtoffers om het leven kwam door dood te bloeden. “Is het dan onze plicht niet om mits een kleine inspanning een EHBO-vorming te volgen? Zo zouden wij ons in voorkomend geval alleszins bijzonder nuttig kunnen maken en bijdragen aan het welzijn van onze medemens. Hoe meer inspanningen mensen in feite doen om zich de eerstehulp-technieken eigen te maken hoe veiliger wij met z’n allen zijn”, voegde hij er nog bijzonder overtuigend aan toe.
De cursus trok ook nu weer kandidaten aan uit gans het werkingsgebied van de afdeling Halle. Onder hen een vrij groot aantal jongeren met een duidelijk engagement zowel beroepshalve als op sociaal vlak. Maar ook ietwat oudere kandidaten volgden de cursus voor het geval hun kleinkinderen iets zou overkomen. Overigens blijkt een EHBO-basiscursus van het Rode Kruis geen luxe meer te zijn maar beantwoordt die ook meer en meer aan een pure noodzaak in het dagelijks sociaal leven met zijn bijwijlen complexe incidenten onder meer op de werkvloer, tijdens de vrijetijdsbesteding en in het openbaar leven.
Toekomend jaar ook een cursus ‘Helper’
Na het bekomen van het basisbrevet krijgen de cursisten overigens ook nog de gelegenheid de aanvullende cursus ‘Helper’ te volgen in de schoot van de Rode Kruis-afdeling in Halle zelf.
“Voor de goede gang van zaken raden wij onze vrijwilligers en de cursisten alleszins ook aan geregeld herhalingscursussen te volgen, de reddende handelingen geregeld te oefenen en zich via onze cursusboeken ook theoretische steeds verder te bekwamen”, aldus nog  Frank Borremans.
De 16 cursisten die hun brevet mochten ontvangen zijn Linda Cools, Tim Moonens, Koen Schrije, Luc Tribout, Martine Ameys, Miranda Timmermans, Christiane Van Hove, Gustaaf De Marie, Annie Coppens, Bea Bonnares, Peggy Durand, Tine Devuyst, Ann Heymans, Martine Rooseleers, Cindy Allebos en Wendy De Doncker.
Nu al kunnen belangstellenden zich inschrijven voor de volgende basiscursus EHBO die zal opgestart worden toekomend jaar in februari. Ook voorziet de vriendenkring van de vrijwillige bloedgevers van Herfelingen/Heikruis dat jaar een cursus ‘Helper’ op te zetten. De start van die cursus is dan voorzien op 2 mei.
Wie interesse heeft kan alvast contact opnemen met voorzitter Dirk Legasse via dirk.legasse@hotmail.com of via 0486/896681. Het aantal deelnemers wordt telkens beperkt tot 16. Voor beide cursussen zijn thans nog maar een 7-tal plaatsen beschikbaar.
Eerstvolgende bloedafname
De volgende bloedafname in de schoot van de afdeling Herfelingen/Heikruis dan weer is voorzien op vrijdag 2 juni van 17u30 tot 20u30 in het Bavocentrum. Ook daar zijn nieuwe bloedgevers uiteraard meer dan welkom.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 mei 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 18 mrt 2024
Marc Sluys | 18 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief