PEPINGEN - Nieuwe meerderheid start met een goedgekeurd budget en meerjarenplanwijziging

C21

PEPINGEN - Nieuwe meerderheid start met een goedgekeurd budget en meerjarenplanwijziging

Gemeenteraad_2013
EP

 Gerard Defloo, (NVA) , vroegere schepen van Financieën van Pepingen gaf een reactie op de begroting en het meerjarenplan dat voorgesteld werd op de jongste gemeenteraad.

Het budget 2017 en het meerjarenplan ( resterende periode 2017-2019 ) werd op de gemeenteraad van 16 mei 2017 grotendeels toegelicht door schepen Suzanne De Cort.  Dit budget en meerjarenplan vertoont  tegenover het budget en het meerjarenplan voorgelegd op 27 december 2016 door het vorig bestuur, weinig of geen nieuwe initiatieven, geen nieuwe strategische beleidskeuzes of projecten, nog geen belastingverminderingen, geen sporthal…wij zien wel een resem van verschuivingen van jaar, hogere of lagere bedragen en vele gevleugelde “public relations” woorden.                

De exploitatie - en investeringsbudgetten (exclusief de sporthal) zijn niet meer dan een kopie van het LVB-NVA ontwerp van 27 december 2016. Ook de geraamde ontvangsten van belastingen en boetes liggen op hetzelfde niveau dan deze door het LVB-NVA bestuur voorgesteld op de gemeenteraad van 27 december 2016!

Bij de liquiditeitenbudgetten ( voornamelijk opnames en terugbetalingen van leningen) zijn er grondige verschillen tussen het ontwerp van het nieuwe bestuur en dit van de LVB-NVA. Volgens burgemeester De Crick kon wegens tijdsgebrek een grondige analyse van alle kredieten nog niet  doorgevoerd worden. Eventjes terzijde, LVB-NVA legde de jaarrekening 2015 voor in mei 2016. Netjes ware dan ook geweest de jaarrekening 2016 ter goedkeuring voor te leggen op de gemeenteraad van 16 mei 2017 en nadien het budget en het meerjarenplan. Zowel LVB als NVA keurden deze kopie niet goed…het origineel is altijd beter dan de kopie.      

De gemeenteraad van 16 mei begon met een uiteenzetting van het politiereglement door de zonechef. Er wordt vanuit de politiezone Pajottenland ( net zoals vanuit andere politiezones) volop geinvesteerd in trajectcontroles ook voor de N28 in Pepingen.

De vertegenwoordiging van de LVB - NVA in de intergemeentelijke samenwerkingen werd  overgenomen door  CDV verantwoordelijken niet voor de postjes maar wel om aan de fusiedrang te weerstaan???  Deze herschikking is niets anders dan de zoveelste wraakoefening.   

Van de door de door de NVA gevraagde studie : “ hoe de bibliotheek van de toekomst er kan uitzien”, is geen sprake , wel van de Zagerij met kinderopvang – gemeentelijk loket en bib. De  CDV verwijst graag naar haar visie maar blijkbaar is het haar ontgaan dat de beste tijd van de loketten voorbij is! Het gemeentelijk personeel staat ten dienste van de bevolking en niet omgekeerd en dit wordt georganiseerd via  een afspraak, zoals trouwens ook gebeurt in de privee-sector! Wij moeten de mens terug centraal zetten!

SPORTHAL
Goed nieuws is dat er vanaf 2019 verder zal gewerkt worden aan het dossier van de nieuwe sporthal. Volgens een enquete gepubliceerd in HNB zou Pepingen in zake sportinfrastructuur de 4de laatste plaats innemen tussen de 308 Vlaamse gemeenten.

De  jaarrekeningen 2013 – 2014 – 2015 waren positief. Ook de jaarrekening 2016 zal een resultaat op kasbasis en een autofinancieringsmarge vertonen met meer dan behoorlijke cijfers, maar de CDV wenst dit alsnog te verdonkeremanen. Tenslotte komt er volgens de burgervader zeker een belastingvermindering (vanaf 2018?) maar de grootte van de geplande belastingverlaging kan maar bepaald worden na een een grondige analyse. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 mei 2017
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 18 mrt 2024
Marc Sluys | 18 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief