PEPINGEN - “What Matters To You” in Woonzorgcentrum Henri Vander Stokken

C21

PEPINGEN - “What Matters To You” in Woonzorgcentrum Henri Vander Stokken

Stokken_1
Ingezonden foto's
 
Stokken_2
Ingezonden foto's
 

 In woonzorgcentrum Henri Vander Stokken gingen ze terug naar de kern van waar het allemaal om draait en stelden de medewerkers aan de bewoners de vraag “Wat kan ik vandaag voor u betekenen?”. Los van de dagelijkse routine was het aan de bewoner om te beslissen wat dit inhield… Elke aanwezige medewerker, uit eender welke functie (poets, zorg, keuken, kinesitherapie, technische dienst, animatie, administratie, ergotherapie, verpleging …) nam deel aan de actie.

De chef-kok ging langs bij de bewoners om te vragen wat zij graag nog eens zouden willen eten. Een bewoner vroeg aan een zorgkundige om een gebakken eitje, een stukje vis,…  De kine, die had dan weer veel vragen naar wat de bewoner wenste: een wandeling maken in het woonzorgcentrum, de bewoner comfortabel in bed positioneren, de gewone kine- behandeling, een partijtje badminton,…

In het woonzorgcentrum proberen ze dagdagelijks aandacht te hebben voor de wensen en noden van de bewoners. Het zijn vaak de meest eenvoudige zaken, die zo belangrijk zijn voor de bewoners. Samen met onze medewerkers wouden we tijdens de nationale actie ‘What Matters To You’, georganiseerd vanuit Zorgnet Vlaanderen, eens extra stilstaan bij de eenvoudige, maar vaak betekenisvolle zaken in het dagelijkse leven voor de bewoner.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 jun 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief