PEPINGEN - Twee uitgaven over de buurttrams in onze streek

PEPINGEN - Twee uitgaven over de buurttrams in onze streek

Blok_1
Foto(s Emile Devogeleer
 
Dsc_5568_314__large_
Dsc_5587_317__large_
Blok_2
Foto's Emile Devogeleer
 
Blok_3
Foto's Emile Devogeleer
 

 Bij Mong Blok in Pepingen werden twee boeken over de ‘boerentram’ voorgesteld “Met de tram door het Pajottenland” door René De Loecker en de “De Boerentram door Pepingen” door Maurice Cochez. In 1966 – nu goed 50 jaar geleden- reed de tram voor de laatste keer van Leerbeek naar Halle. Om dit niet te vergeten, werden deze 2 boeken geschreven en voorzien van vele onuitgegeven foto’s.

René De Loecker heeft het in zijn boek over de verbinding Ninove-Leerbeek-Halle, met unieke documenten die verwijzen naar het ontstaan van de Lijn. Daarnaast wordt zo goed als elke halte geïllustreerd met een foto. Dit boek is het derde in de reeks van de Leerbeekse trams, na “De Boerentram” in 1997 en “De Leerbeekse Buurttrams” in 2004.

Maurice Cochez vertelt in zijn boek over de specifieke toestand in Pepingen, met de doortocht van de boerentram, d.m.v. verhalen van dorpsgenoten. Ook hier mooie en unieke foto’s van trams en omgeving in zijn dorp. Ook zijn er twee wandelingen toegevoegd langs de gewezen tramlijn, om na het lezen de benen even te strekken.

In de zaal bij Mong Blok wordt ook een tentoonstelling opgezet met mooie oude en nieuwe tramfoto’s.

Een initiatief van de Heemkundige Kring Gooik i.s.m. de Raad voor Cultuurbeleid en het Gemeentebestuur van Gooik en Pepingen”

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 jun 2017
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 15 mei 2018
Sam Herremans | 27 apr 2018
Sam Herremans | 25 apr 2018

archief