Een dorpsfeest in BOOGAARDEN is al 39 jaar lang een sociaal gebeuren

Een dorpsfeest in BOOGAARDEN is al 39 jaar lang een sociaal gebeuren

Bogaarden_affiche_17_
Het dorpscomité is klaar voor 3 dagen feest. Foto © Marc Sluys
 

Al 39 jaar houdt het feestcomité van Bogaarden het landelijke dorp aan elkaar. De dorpsfeesten zullen ook dit jaar een topper worden met een leuk programma voor jong en oud. Dit jaar vinden de feesten plaats op vrijdag 21 juli, zaterdag 22 juli en zondag 23 juli.  "De mensen buiten krijgen, ze met elkaar laten samenwerken en vriendschap smeden, is één van de hoofddoelen van onze organisatie. We steunen als dorpscomité de vele verenigingen, promoten het 'volkse', zorgen voor de ambiance en sponsoren ook de activiteiten van de verenigingen tijdens het jaar. Gedurende de afgelopen jaren brachten we de aanwezigen een gevarieerd programma met veel oog voor de kinderen, de ouderen maar ook voor het sportieve, het culturele.", vertelt voorzitter Dirk Paridaens. Bogaarden Barst richt zich dan weer op de programatie voor de jeugd.

Dorpsfeesten Bogaarden heeft met een verjongde ploeg niet te klagen van de hulp van medewerkers. "In ons bestuur hebben we een gezonde overbrugging tussen jonge mensen en oudere bestuursleden. We zijn een groep van mensen die over de leeftijdsgrenzen heen aan elkaar hangen. Tijdens de feesten organiseren we activiteiten voor alle leeftijden. Hierdoor komt het dat jong en oud zich aangesproken  voelt om mee te helpen aan één van de verschillende activiteiten tijdens de drie dolle dagen van Bogaarden. De formule van de feesten: een aanbod voor jong en oud. We proberen voor alle leeftijdsgroepen iets te brengen. Dit is gezond. Het programma-aanbod gaat van de allerkleinsten, van kinderanimatie en clowns, naar volksspelen. Voor de ouderen is er een kaartspel en de duivenwedstrijd, volksmuziek en dingen uit de tijd van toen.", stelde Dirk Paridaens.

De meeste activiteiten zijn gratis, dat maakt het moeilijk om uit onze kosten te geraken. We blijven bij winst onze verenigingen die meehelpen belonen met een deelname in de winst. Bogaarden werd zo een klein dorp maar met een groot verenigingsleven en een pak aan activiteiten. Daar mogen we fier over zijn.", vertelde voorzitter Dirk Paridaens. 

VRIJDAG 21 JULI

14u: Seniorennamiddag met dans en muziek

19u: Openingsconcert:Concertband Theobaldus Bogaarden.
19u: Kaartspel - «Koejonnen» - met unieke prijzenpot.
Inschrijving om 19 uur
19u
21u: BOGAARDEN BARST met Les Mecs, Poll&Nijs, Laaionhead en Sound of the basement in de overdekte tent. (Kassa 6 euro of 5 euro in voorverkoop.)

ZATERDAG 22 JULI

11u: Paintballtornooi (inschrijven op bogaardenbarst.be)

14u30 : Ruil-en rommelmarkt.

14u30: Kinderjogging

15u: 33ste JOGGING - 5 & 15 km met prachtige prijzen +T-shirt

15u : Kids@Boogaarden.

22u: BOGAARDEN BARST
 met Lennert Wolfs – Sweet Up – DJ Whith.  (kassa 6 euro of 5 euro in voorverkoop.)

ZONDAG 23 JULI

De BUMKESTOCHTEN (5 - 9 - 12  - 20 - 25km)
(vertrek tussen 7u00 en 14)
10u30: Openluchtmis met Concertband Theobaldus

14u: Spel zonder grenzen

15u: Pipo & Pipette, grimme, volksanimatie
15u30: dansoptreden Ballerino Lembeek
18 u: Right & Left
20 u: Lobstar

21u30 : The Crowd 

MOSSELFESTIJN in het DORPSRESTAURANT
vr 18u tot 20u30 / za 11u30 - 20u30 / zo 11u – 15 uur. Pensen, frieten, taart en roomijs is steeds ter beschikking. Betalen kan ook met Bancontact.

3 dagen springkastelen gratis ter beschikking

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 jul 2017
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Elsie De Greef | 14 apr 2018
Marc Sluys | 13 apr 2018
Sam Herremans | 10 apr 2018
Emile Devogeleer | 09 apr 2018

archief