Wandelen en joggen in BELLINGEN

C21

Wandelen en joggen in BELLINGEN

Wandelclub_halfoogstvrienden_bellingen_2013_p200
EP

Wandelclub Halfoogstvrienden Bellingen organiseert op zondag 30 juli zijn 21ste taalgrenswandeling. Vorig jaar waren er bijna 1400 wandelaars . Het is een natuurwandeling bij uitstek.  Het accent van de organisatie ligt op het parkoers !  Elk jaar weer slagen de organisatoren erin de wandelaar nieuwigheden in het Pajottenland en het Roman Païs aan te bieden.   De basisideologie van de wandeling is om zo veel mogelijk grote wegen te ontwijken.

Achter elke bocht wordt de wandelaar verrast en krijgt vrijgemaakte paden onder de voeten geschoven, doorkruist eenmalig geopende weilanden, trekt dwars door bos en veld en doorkruist verschillende privé domeinen en natuurreservaten.   Zacht golvende landschappen, heuvellende velden, slingerwegen, bescheiden dorpjes weggedoken in valleien of op hoogten, .. de ideale mix voor een prachtwandeling !

De proeverijen
De wandeling richt zich niet enkel tot de geoefende sportwandelaar.  Wandelclub Bellingen probeert de wandeling voor iedereen aangenaam te maken.  Een gewaardeerd initiatief zijn de streekproeverijen in de diverse controleposten.  Verschillende handelaars en producenten bieden hun waren aan langsheen het parkoers.  Ook dit jaar bieden ze op elke controlepost proeverijen aan. Wandelaars kiezen of ze al dan niet datgene willen proeven wat aangeboden wordt.

De trajecten
Er zijn tochten van 7 / 10 / 15 / 20 / 25 / 32 / 42 en 50 kilometer.  Tijdens het parkoers zijn verschillende rustposten voorzien waarvan een aantal in de vrije natuur (hier neem je best de tijd om even rond te kijken en stil te genieten van het wondermooie pajottenland en roman païs.  In de rustposten kan men drank en broodjes bekomen.  Er zijn ook telkens toiletten voorzien.

Deelname
Inschrijven kan vrij tussen 7 uur en 15 uur (6 h 30 voor de 42 of 50 km).  Voor de 50 km stopt de inschrijving om 9 uur, de inschrijvingsstop voor het 42 km traject is bepaald om 10 h, de 32 km om 11.00 uur, voor de 25 km schrijf je best in voor 13.00 uur.  De aankomst dient bereikt voor 18.00 uur.

Deelname bedraagt 1.50  euro  (leden van de wandelsport Vlaanderen en de FFBMP betalen 1.10 euro op vertoon van hun lidkaart). 

DWARS DOOR BELLINGEN
Op zaterdagmiddag 29 juli om 15 uur vindt de '7de Dwars door Bellingen' plaats. Ze hebben drie  afstanden voorzien, 5 , 10 km en 15 km. Om 14u30 kunnen de kinderen hun hart ophalen met een kinderloop ( 400 en 800 m).

De deelnemers starten aan de tent in de Hondzochtstraat en lopen over een golvend parcours om en rond Bellingen voorzien van enkele drankposten.

Inschrijven kan alleen aan de tent, de inschrijvingsprijs bedraagt 5 euro (kinderen betalen 3 euro)

De winnaars van de verschillende afstanden gaan met een mooie prijs naar huis. Er worden ook een aantal mooie prijzen verloot.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 jul 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief