Koning Boudewijnstichting steunt ‘PEPINGEN komt duurzaam naar school’

Koning Boudewijnstichting steunt ‘PEPINGEN komt duurzaam naar school’

School
EP

 Gisteren raakte bekend dat de Koning Boudewijnstichting een bedrag van 5.000 euro toekent aan de gemeente Pepingen. Deze som is bedoeld voor het project ‘Pepingen komt duurzaam naar school!’, dat volgend schooljaar in de Pepingse basisscholen zal uitgerold worden. Op aangeven van vorige schepen van Mobiliteit en deskundig uitgewerkt door de Pepingse mobiliteitsambtenaar, diende het vorige LVB-N-VA-bestuur het projectdossier in bij de Stichting. Die actie werpt nu zijn vruchten af.

Bij de bestuursploeg van LVB klinkt het: “Het project ‘Pepingen gaat duurzaam naar school’ bestaat uit een sensibiliseringscampagne om leerlingen aan te sporen om veilig en duurzaam naar school te komen. Ze willen verder gaan dan alleen duurzaamheid en voegden er ook het thema veiligheid aan toe. De campagne loopt het hele schooljaar maar zal een hoogtepunt kennen in de maand mei.

Deze maand kan nu, in samenwerking met de scholen uitgeroepen worden tot Maand van de Zachte Weggebruiker. Daarnaast worden ook enkele verkeers educatieve activiteiten georganiseerd.”

“De Koning Boudewijnstichting steunt projecten en burgers die zich engageren voor een betere samenleving. Duurzaamheid, rechtvaardigheid, democratie en respect voor diversiteit staan voorop bij deze onafhankelijke en pluralistische organisatie. Waarden waar LVB zich helemaal in kan vinden en ideaal om inspanningen te helpen ondersteunen die ze de voorbije vier jaar leverden op vlak van verkeersveiligheid en verkeerseducatie bij schoolgaande kinderen. Ze roepen het huidige bestuur dan ook op om deze financiële ondersteuning ten volle te benutten voor dit duurzame project. Dat zullen ze vanuit LVB ook mee blijven ondersteunen.”

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 jul 2017
Felix Merckx
Ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 04 jun 2018
Devogeleer Emile | 29 mei 2018

archief