PEPINGEN – Met ‘Wijn op het Plein’ in Heikruis behoeft goede wijn alleszins geen krans

PEPINGEN – Met ‘Wijn op het Plein’ in Heikruis behoeft goede wijn alleszins geen krans

1_wijn_op_het_plein_2017_heikruis___3_
PEPINGEN – Met ‘Wijn op het Plein’ in Heikruis behoeft goede wijn alleszins geen krans - © Deschuyffeleer
 
Wijn_op_het_plein_2017_heikruis___1_
PEPINGEN – Met ‘Wijn op het Plein’ in Heikruis behoeft goede wijn alleszins geen krans - © Deschuyffeleer
 
Wijn_op_het_plein_2017_heikruis___2_
PEPINGEN – Met ‘Wijn op het Plein’ in Heikruis behoeft goede wijn alleszins geen krans - © Deschuyffeleer
 
Wijn_op_het_plein_2017_heikruis___4_
PEPINGEN – Met ‘Wijn op het Plein’ in Heikruis behoeft goede wijn alleszins geen krans - © Deschuyffeleer
 
Wijn_op_het_plein_2017_heikruis___5_
PEPINGEN – Met ‘Wijn op het Plein’ in Heikruis behoeft goede wijn alleszins geen krans - © Deschuyffeleer
 
Wijn_op_het_plein_2017_heikruis___6_
Wijn op het Plein’ is het geesteskindje van Heidi en Christophe van Jejo Wines - © Deschuyffeleer
 
Wijn_op_het_plein_2017_heikruis___7_
'Wijn op het Plein' met gebak van het huis van het Tsjetsjeense gezin van Zulay en Yusup - © Deschuyffeleer
 
Wijn_op_het_plein_2017_heikruis___8_
Voor de luchtige muzikale noot tijdens de vierde editie van ‘Wijn op het Plein’ werd een beroep gedaan op D’(H)opmaten met Steven, Rudi, Benjamin, Pascal, Tim, Kris, Jeroen, Eddy en Joos .... - © Deschuyffeleer
 
Wijn_op_het_plein_2017_heikruis___9_
PEPINGEN – ‘Wijn op het Plein’ in Heikruis - © Deschuyffeleer
 
Wijn_op_het_plein_2017_heikruis___10_
PEPINGEN – 'Wijn op het Plein’ in Heikruis - © Deschuyffeleer
 
Wijn_op_het_plein_2017_heikruis___11_
PEPINGEN – Met ‘Wijn op het Plein’ in Heikruis - © Deschuyffeleer
 
Z_guinguette
Dit schilderij van Vincent van Gogh is een voorbeeld van een guinguette een plaats waar het goed toeven is.
 

Wie zich af en toe enige tijd wil wanen op ‘t Pleintje, de welgekende locatie uit de Vlaamse televisieserie uit de late jaren’80, zakt best één van de drie volgende donderdagavonden af naar het dorpscentrum van Heikruis. Daar kan men dan kennis maken met ‘Wijn op het plein’, een zomers privé-project dat nog loopt tot 3 augustus waarbij gezelligheid, sfeer, amusement, vermaak en knusheid heel zeker geen holle woorden zijn en waarbij het vroegere dorpsleven in het Pajottenland in alle bescheidenheid en wars van alle grootse doch holle verklaringen toch weer tot leven wordt gebracht.

Jejo 
‘Wijn op het Plein’ is het geesteskindje van Heidi en Christophe die sinds 2011 op de Plaats in Heikruis in de schaduw van de kerk in een stijlvol gebouw daterend van 1790 eerst hun wijnhandel en traiteurdienst en nadien ook nog een restaurant herbergen. Het oude gebouw met ruime kelder werd verbouwd tot een voortreffelijke wijnzaak en kreeg de naam JeJo mee, een anagram van de namen van Joppe en Jetse, hun beide zonen. Sindsdien laat sommelier Christophe er graag zijn wijnen proeven en staat hij er klaar met advies en raad, ook voor het harmoniseren van wijnen en gerechten. De gezellige zaak is heel zeker een bezoekje waard. Intussen heeft Jejo zich ook een mobiele wijnbar aangeschaft.
Hoog guinguette-gehalte
Met ‘Wijn op het Plein’ wilden de initiatiefnemers enerzijds hun toch wel typische Pajotse dorpskern onder de aandacht brengen en anderzijds ook hun zaak in de schijnwerpers plaatsen en dit met een relevante inbreng van bekende en minder bekende lokale VIP’s die er zorgen voor live music. “De formule van Wijn op het Plein met een hoog guinguette-gehalte was een doordachte gok”, zegt Christophe, “een gok die inmiddels een succes is geworden”. Zes donderdagavonden op rij is er dan ook terug volop leven in de Heikruise brouwerij.
Daar waar in het begin de bezoeker enkel kon genieten van een zomers JeJo-wijntje kan hij er thans ook genieten van een rijk assortiment aan zomerse hapjes van Jonas en Karen en hun Pastoe Foodtruck.
D’Hopmaten 
Voor de luchtige muzikale noot tijdens de vierde editie van ‘Wijn op het Plein’ werd een beroep gedaan op D’(H)opmaten. Dit dweilorkest ontstond vorig jaar uit de muziekvereniging ‘De Ware Broeders’ van Herfelingen. Basispionnen Rudi De Slachmuylder en Kris Vanhoorebeek: “D’(H)opmaten zijn enerzijds ontstaan naar aanleiding van de viering van 125-jaar Ware Broeders en anderzijds ten gevolge aan een bezoek aan het Halse dweilorkestenfestival van vorig jaar. Met ons dweilorkest brengen wij  een uitgebreid repertoire aan populaire muzikale hoogstandjes met een hoge graad aan herkenbaarheid en waarbij de accenten eerder liggen bij amusement en feest. Met ons dweilorkest willen wij de populaire fanfaremuziek ook dichter bij de mensen brengen. De naam D’(H)opmaten met zijn drie componenten ‘hop’, ‘maten’ en ‘op maat’, schetst dan ook het geheel. ‘Hop’ is een onderdeel van bier en bier is derhalve nog steeds synoniem van leute en plezier. Met ‘maten’ of kameraden omschrijven we ons graag als metgezellen die allen naast bloed ook nog muziek in de aderen hebben lopen en die passie graag willen delen. ‘Op maat’ tenslotte geeft dan weer aan dat wij open staan voor ieder wat wils zonder daarom ons repertoire af te vlakken tot loutere hoempapa-muziek”.
Volgende week donderdagavond 27 juli vanaf 19 u is er terug ‘Wijn op het Plein’. Dan zorgen Geert Sterckx uit Herne en de covergroep 10 Cats Down er voor de muzikale noot.
Wijn op het Plein is ook te volgen via deze website.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 jul 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 04 jun 2018
Devogeleer Emile | 29 mei 2018

archief