PEPINGEN - CD&V en Peter Lacres wil inzetten op meer verkeerveiligheid.

C21

PEPINGEN - CD&V en Peter Lacres wil inzetten op meer verkeerveiligheid.

Decrick
Burg Decrick (Foto Felix Merckx)

 Zoals vroeger al gesteld wil Pepingen het fietspad tussen Pepingen en Bogaarden eindelijk realiseren. De werken zullen begin 2018 start .Naar aanleiding van het begin van de schoolperiode wil de meerderheid haar visie voorstellen omtrent een versterking van de verkeersveiligheid.

Met hun Fietsplan 2024 lanceren ze hun visie voor de volgende legislatuur.

Ze weten uiteraard dat er voor de verkiezingen van 2018 geen nieuwe projecten meer kunnen ontworpen en uitgevoerd worden. Wel zijn ze transparant en presenteren ze hun concrete plannen voor de toekomst.

Het Fietsplan 2024 omvat de aanleg van een viertal nieuwe deeltrajecten. Het haat om de Molenstraat Bogaarden - 954 meter – De Eikstraat Beert – 761 meter - Molenhofstraat Heikruis – 545 meter en de Hondzochtstraat  Bellingen – 812 meter

Deze investeringen zijn betaalbaar gezien de globale eigen kost voor Pepingen ongeveer 1.500.000 euro zal bedragen. Mits de juiste prioriteiten zijn deze duurzame investeringen verzoenbaar met een  gezond  financieel beleid.

Burgemeester Decrick: “Uiteraard kunnen we in 2017/18 reeds werk maken van de voorbereiding van dit plan, zodat het mits de nodige politieke wil perfect uitvoerbaar moet zijn”.

WAAROM INVESTERINGEN IN FIETSPADEN?
 Een studie uit 2016 van het VITO toont aan dat investeringen van de overheid in fietspaden één van de beste terugverdien ratio’s hebben. Zie link met VITOhttps://vito.be/nl/nieuws-evenementen/persberichten/fietsostrades-op uw-gezondheid. Onder impuls van de provincie is er een functioneel fietsroutenetwerk uitgestippeld  Voor de aanleg van fietspaden die passen in dit netwerk subsidieert het Fietsfonds ( Provincie + Vlaanderen) tot  80 % van de aanlegkosten. Vlaams Minister Weyts en gedeputeerde Tom Dehaene ondersteunen deze inspanningen op een manier die op geen enkel ander beleidsdomein bestaat.

Fietspaden zijn niet alleen veilige wegen voor fietsers , maar ook meer en meer gevraagd en gebruikt door de trage weggebruikers.

Burgemeester Decrick: “De jaarlijkse Start to Run, Start to Walk en gezondheidscampagnes  en de steile groei van onze wandelclubs in Bellingen en Bogaarden hebben de nood aan veilige fiets- en wandelpaden sterk doen toenemen. Met ons fietsplan willen we tegemoet komen aan deze noden”.

Kernversterkend en klimaatvriendelijk.
Elke Pepingse deelgemeente met fietspaden verbinden met het centrum past in het kernversterkend beleid waarvoor CD&V reeds decennia staat. Het plan past ook perfect binnen de engagement om van Pepingen een klimaatvriendelijke gemeente te maken.

Schoolomgevingen.
De nieuwe bestuursploeg wil ook verder investeren in de veiliger maken van de schoolomgevingen.

Burg. Decrick: “In de periode 2006-2012 heeft onze ploeg sterk ingezet in het veiliger maken van de schoolomgevingen onder meer door belangrijke infrastructuur werken in de Boekhoutstraat en in de Kareelstraat. Daarnaast werd op geregelde tijdstippen ingetekend op sensibiliserende/educatieve acties van onder meer de provincie. Het recentste voorbeeld zijn de Pencill palen aan de scholen van Pepingen en Heikruis. Dit dossier, getrokken door Peter Lacres werd door het vorige college maandenlang geblokkeerd. De toelage van 5.000 euro die we van Koning Baudewijnstichting gekregen hebben ( aanvraag door de huidige ploeg op 28-04-2017) zijn enerzijds een mooie erkenning voor die inspanningen en anderzijds een boost om volgend jaar, samen met scholen, met nieuwe sensibiliserend.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 sep 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief