PEPINGEN - Kunst in het Dorp 2017 kende een groot succes

PEPINGEN - Kunst in het Dorp 2017 kende een groot succes

Kunst_in_het_dorp
Foto Felix Merckx
 

 De multidisciplinaire tentoonstelling, ART=TIC 5, de zestiende editie van Kunst in het Dorp,  trok gedurende 2 weekends in september talrijke nieuwsgierige bezoekers naar kasteel-klooster Ter Loo in Bellingen. Op 37 locaties, binnen en buiten,  gaven 49 deelnemende kunstenaars het beste van zichzelf.

De bezoeker kon langsheen het wandelparcours genieten van kunstwerken van een bijzondere kwaliteit. Tijdens de twee nocturnes zorgde de feeërieke verlichting voor een extra dimensie. 

De deelnemers waren afkomstig uit zowat alle Vlaamse provincies maar ook kunstenaars uit de directere omgeving kwamen aan hun trekken. Kunst in het Dorp staat garant voor een mix aan disciplines. De bezoeker of de kunstliefhebber wordt geconfronteerd met zowel klassieke kunstvormen, esthetische schilderijen in diverse stijlen en mooie keramiek of beeldhouwwerken maar ook de meer hedendaagse vormen komen aanbod. Je kon binnenwandelen in een installatie, verrast worden door flitsende experimentele opstellingen of een performance en in de instemming komen door een totale beleving waarbij je zintuigen geprikkeld werden door het samengaan van verschillende kunstvormen. Maatschappelijke thema’s zoals de milieuproblematiek, losgeslagen kapitalisme, de vervuiling van het oceaanwater of het beleid rond de rusthuizen werden aan de kaak gesteld door de kunstenaars die hun mening wilden delen met de toeschouwer op hun manier.

De voormalige abdijkerk in Bellingen liep vol voor het openingsconcert van het Roffa Tango Trio en de bezoekers konden genieten van een swingend jazz concert als afsluiting van Kunst in het Dorp in oc Ter Loo. De organisatoren, werkgroep Kunst in het Dorp & vzw Bellingahaim en de deelnemende kunstenaars blikken terug op twee geslaagde weekends waarbij ongeveer 1200 bezoekers verwelkomd werden onder een droge hemel.

Kunstenaars die interesse hebben om deel te nemen aan de volgende editie van Kunst in het Dorp ( 15,16, 22 en 23 september 2018) kunnen dit doen door zich kandidaat te stellen via het inschrijvingsformulier dat te downloaden is op www.kunstinhetdorp.be    . De inschrijvingsperiode loopt nog tot 20 april 2018

Meer informatie via de website of kunstinhetdorp@gmail.com

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 sep 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 12 jul 2018
Godelieve Deschuyffeleer | 12 jul 2018
Devogeleer Emile | 09 jul 2018
Elsie De Greef | 07 jul 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 04 jul 2018
Sam Herremans | 04 jul 2018
Marc Sluys | 23 jun 2018

archief