PEPINGEN - Provinciegouverneur schorst gemeenteraadsbeslissing

PEPINGEN - Provinciegouverneur schorst gemeenteraadsbeslissing

Gerard_defloo
Gerard Defloo 'Foto Felix Merckx)

 Op de gemeenteraadszitting van 27 juni werd meerderheid tegen minderheid het project Houtzagerij –Principebeslissing samenwerking Infano  goedgekeurd. Gerard Defloo (N-Va) legde hiertegen klacht neer bij de gouverneur van de provincie. Die schorste nu de goedkeuring van het punt

Infano wil het project “Zagerij” van de gemeente overnemen, m.a.w. de gemeente verkoopt het project “Zagerij” aan Infano. Infano wilt op deze site o.a. zijn eigen lokalen voor kinderopvang inrichten. Infano wil verder de verdiepingen inrichten voor bibliotheek – vergaderzalen – vrije tijd – etc en dit kompleks via een lange termijnverhuring ter beschikking stellen van de gemeente Pepingen.

Hiertegen werd klacht neergelegd door Gerard Defloo (N-Va) omwille van diverse redenen. Gerard Defloo: “beslissing getuigt niet van goed bestuur, de jaarrekening 2016 was nog niet goedgekeurd, betrouwbaar cijfermateriaal ontbrak,  de regelgeving overheidsopdrachten werd geschonden, de corebusiness van Infano is kinderopvang en creche en onnodige uitbouw van administratieve gebouwen gezien fusie Gemeente/OCMW en in een later stadium gevolgd door fusie van gemeenten en kerken die open staan voor andere bestemmingen - en dergelijke meer”.

Met zijn brief van 19 september schorst de gouverneur nu de goedkeuring van het punt en dat wegens schending van de regelgeving  overheidsopdrachten.

Pepingen kan nu het geschorte besluit nu intrekken of gemotiveerd rechtvaardigen of aanpassen binnen een termijn van 60 dagen .

De gouverneur laat ook weten dat een goed dat men wil verkopen in bepaalde gevallen eerst moet aangeboden worden aan de Vlaamse Grondenbank. Deze hebben een recht van voorkeur in geval het onroerende goederen betreft gelegen is in een gebied met bestemming recreatie, landbouw, bos; overig groen, reservaat en natuur; gemeenschaps- en nutsvoorzieningen

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 sep 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 12 jul 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 12 jul 2018
Devogeleer Emile | 09 jul 2018
Elsie De Greef | 07 jul 2018
Marc Sluys | 04 jul 2018
Sam Herremans | 04 jul 2018
Marc Sluys | 23 jun 2018

archief