PEPINGEN - Odisee-studente Lager onderwijs maakt leerlingen warm voor Da Vinci met zelfbedacht bordspel

PEPINGEN - Odisee-studente Lager onderwijs maakt leerlingen warm voor Da Vinci met zelfbedacht bordspel

Louise_de_cort_odisee__ik_ben_leonardo___6_
Ingezonden foto
 

 Louise De Cort (20) uit Pepingen, studente Lager onderwijs aan hogeschool Odisee, is met haar bachelorproef genomineerd voor de Vlaamse Scriptieprijs. “In mijn scriptie ga ik op zoek naar een originele manier om kinderen warm te maken voor Leonardo Da Vinci. Daarvoor heb ik het bordspel ‘Ik ben Leonardo’ uitgedokterd.”

Louise besloot een bordspel uit te denken waarmee leerlingen kennismaken met de beroemde kunstenaar en wetenschapper Leonardo da Vinci. “Da Vinci vormt voor leerlingen de perfecte opstap om te praten over geschiedenis, wetenschap, het menselijk lichaam en noem maar op. Daarom wilde ik hen dolgraag enthousiast maken voor deze historische figuur.”

In het bordspel dat Louise bedacht, moet elke speler een uitvinding van Leonardo da Vinci voltooien. “Daarvoor moeten de spelers dobbelen om dan met hun pionnen op zoek te gaan naar materiaal en werklieden in de straten van het oude Florence. Als ze op ontdekking gaan met hun pionnen kunnen ze onder andere Mona Lisa-quizkaarten krijgen, waarbij ze vragen over Leonardo moeten beantwoorden. Heeft de leerling uiteindelijk al het materiaal en voldoende werklieden voor de uitvinding? Dan is hij of zij de échte Leonardo da Vinci.”

Voor de uitwerking van het spel ging Louise te rade bij het Centrum Informatieve Spelen. “Daarnaast bekeek ik ook publicaties van pedagogen en psychologen over spelletjes. Met al dat advies ging ik aan de slag, en dankzij de hulp van mijn vader, mijn broer én tekenaar Jitse Lemmens kwam ik tot een prachtig bordspel. Leerlingen van de Brusselse Steinerschool kregen de primeur en mochten ‘Ik ben Leonardo’ als eerste testen.”

 

 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 okt 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 12 jul 2018
Godelieve Deschuyffeleer | 12 jul 2018
Devogeleer Emile | 09 jul 2018
Elsie De Greef | 07 jul 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 04 jul 2018
Sam Herremans | 04 jul 2018
Marc Sluys | 23 jun 2018

archief