PEPINGEN koopt camionette op aardgas

C21

PEPINGEN koopt camionette op aardgas

Pepingen_cammionette
Ingezonden foto

 Pepingen gaat een nieuwe camionette op aardsgas aankopen en na het verdwijnen van sportregio Pajottenland gaat Pepingen aansluiten aan een nieuwe interlokale vereniging

Na een grondige inventarisatie van en rondgang in het wagenpark in Pepingen is gebleken dat er o.a. nood is aan een nieuwe open camionette met dubbele kipfunctie.

Daarom stelt het college van burgemeester en schepenen voor om een open camionette aan te kopen op aardgas dit op basis van de samenwerkingsovereenkomst met Infrax. De lastvoorwaarden, kostprijsraming van 80.000 euro incl. BTW werd ter goedkeuring voorgelegd. Volgens de samenwerkingovereenkomst zal de camionette aangekocht worden bij Iveco Belgium.

Sportregio Pajottenland

Om reden dat de Sportregio Pajottenland vanuit de provincie ophoudt te bestaan per 1 januari 2018 ingevolge het overhevelen van de persoonsgebonden bevoegdheden van de provincies naar het Vlaams niveau. Is het voorstel dat Pepingen, samen met 8 andere gemeenten uit de vroeger sportregio, toetreedt tot de nieuwe interlokale vereniging Sportregio Pajottenland. We betalen hiervoor een éénmalig instapbedrag van 0.05 euro per inwoner. Het jaarlijks lidgeld bedraagt 0,10 euro per inwoner per jaar en dit met ingang vanaf 2018.

Het is nu zo dat de Vlaamse overheid voortaan intergemeentelijke samenwerkingen wil stimuleren door financiële middelen ter beschikking te stellen van bovenlokale sport en bewegingsprojecten. Door toe te treden tot de Sportregio Pajottenland in zijn nieuwe structuur delen we alvast al mee dat er door Sport Vlaanderen goedgekeurde projectondersteuning is van 21.000 euro voor 2018

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 nov 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief