PEPINGEN is bereid te investeren in gemeenschappelijke parking in Kareelstraat.

C21

PEPINGEN is bereid te investeren in gemeenschappelijke parking in Kareelstraat.

Ter_loo_foto_1
De huidige parking blijft bestaan maar wordt verlengd met de nieuwe parking die er komt waar nu de berm staat. (Foto's Emile Devogeleer)
 
Ter_loo_foto_2
Op het plan staat de vernieuwde parking onderaan. (Foto's Emile Devogeleer)
 

 Het Orthopedagogisch Centrum Huize Terloo in de Kareelstraat te Bellingen vangt ter plaatse sinds 35 jaar een 60-tal kinderen met een moeilijke opvoedingsachtergrond op. Het Centrum stelt 60 medewerkers tewerk.

De gebouwen van het Centrum zijn vandaag afgeschreven en afgeleefd. De directie is bezig met nieuwbouwplannen op de huidige site. Gezien de parking- en verkeersproblematiek in de straat doet de directie van het centrum de gemeente het voorstel om op hun grond een parking met een vijftigtal plaatsen in te richten. De parking zal bestaan uit 46 plaatsen 42 gewoon en 4 handicap. De parking zal dienen zowel voor het personeel als de klanten van de feestzaal De Kring.

De gemeente zou een perceel grond in erfpacht nemen. De inrichting van de parking gebeurt door de gemeente en kost +/- 250.000 euro.

De parking zou gemengd gebruikt worden door de bezoekers van Zaal De Kring, het Orthopedagogisch centrum, de school Spring in ‘t Veld te Bellingen, de omwonenden en door Bellinghaim die het oud-klooster beheert.

De gemeente is dit voorstel genegen en daarom wordt een principebeslissing op de gemeenteraad van 19 december 2017 genomen.

Met deze samenwerking kan de gemeente het Centrum Huize Terloo een steun in de rug geven voor de realisatie van hun totaalproject.

Tevens kan in het belang van de hele gemeenschap de verkeersproblematiek in de Kareelstraat duurzaam oplost worden.

We dienen wel aan te stippen dat het nieuwbouw een beroep van Vlaamse Subsidies (VIPA) behelst. De doorloopperiode zou zelfs 5 jaar kunnen bedragen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 dec 2017
Felix Merckx
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief