PEPINGEN investeert in verfraaiing dorpskern

C21

PEPINGEN investeert in verfraaiing dorpskern

Bloemen
Ingezonden foto

De laatste week kwam Pepingen opnieuw met de gewestweg N28 in het nieuws. De discussies tussen de aannemer en het Vlaamse Gewest over de kwaliteit van de werken in 2015-16 zijn eerder zorgelijk nieuws.

De bevindingen van de Politie die bij een grote controle ( meer dan 85.000 wagens op 2 locaties) vaststelde dat de snelheid in de dorpskern gevoelig gedaald is sinds de herinrichting  en dat de meeste bestuurders zich ook houden aan de opgelegde snelheidslimieten is dan weer hartverwarmend.

Voor CD&V – Peter Lacres  is het glas duidelijk nog altijd meer dan half vol.

Wel duidelijk is het feit dat ze voor de verfraaiing en de bebloeming van de dorpskern niet moeten rekenen op het Vlaamse Gewest. Zij maaien alleen het onkruid en het gras als het te hoog wordt.

Als gemeentebestuur vinden ze dat de dorpskern wat meer groen en kleur kan gebruiken. Buurgemeente Rebecq, grenzend aan Heikruis, is hierbij een inspirerend voorbeeld.   Ze gingen te rade bij het Regionaal Landschap Pajottenland en Zennevallei dat een mooi plan uittekende met onderhouds- en vlinder-vriendelijke planten die het hele seizoen bloemen geven.  De aanplant zal in het begin van volgend jaar gebeuren door het Regionaal Landschap dat hiervoor zal samenwerken met Pro Natura Sociale Werkplaats VZW. Plantgoed en aanplanting worden voor 70% gesubsidieerd door het Regionaal Landschap waardoor centrum Pepingen met een beperkt budget zal omgetoverd worden in een kleurrijk vlinderparadijs.

 Dit vlinderparadijs ligt in het verlengde van de vlindertuin aan de Brugstraat wat de idee deed groeien om de Pepingse vlindervallei verder uit te bouwen.  Bij de provincie Vlaams-Brabant werd hiervoor door het Regionaal Landschap in samenwerking met Natuurpunt Pajottenland een duurzaam biodiversiteitsproject ingediend dat, indien goedgekeurd, goed zal zijn voor tal van projecten en evenementen in het teken en ter bescherming van vlinders.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 dec 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief