PEPINGEN - De warmste week in basisschool Spring in ’t Veld

C21

PEPINGEN - De warmste week in basisschool Spring in ’t Veld

Editiepajot_pepingen
Ingezonden foto
 
Editiepajot_pepingen
Ingezonden foto
 
Editiepajot_pepingen
Ingezonden foto
 
Editiepajot_pepingen
Ingezonden foto
 

De warmste week in basisschool Spring in ’t Veld werd donderdag afgesloten met een kampvuur en chocolademelk. Ook de ouders waren welkom bij de bekendmaking van de warmste klas en het totaalbedrag van 2574,39 euro op de cheque voor het goede doel ‘vzw ’t Pasrel’.

Eind november werd het startmoment voor ‘De warmste week’ gegeven. Als goed doel werd er gekozen voor ’t Pasrel vzw. ’t Pasrel Halle verzorgt het onthaal-, de oriëntatie en observatie van kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar en dit zowel residentieel als ambulant. Er werd aan de kinderen uitgelegd wat ’t Pasrel doet en er werden enkele getuigenissen voorgelezen. Symbolisch mocht ieder kind nadien zijn/haar duimafdruk stempelen op een grote vlam. Hiermee wilden ze tonen dat ze hun samen wilden inzetten voor hun goed doel, om op deze manier wat warmte te schenken aan anderen.

De kinderen gingen dan afgelopen weken klusjes doen om geld in te zamelen: auto’s wassen, koekjes bakken, poetsen, opruimen,… De kleuters van de hoofdschool in Bellingen hielden een kerstfotoshoot waarbij de opbrengst van de foto’s naar het goede doel ging en de kleuters van de wijkschool in Breedhout verkochten zelfgemaakte kaarsjes en wafels. Het ingezamelde geld werd voor de kinderen visueel voorgesteld aan de hand van vlammetjes op de klasdeur. De klas die op woensdag 20 december de meeste vlammetjes had verzameld kreeg de titel van ‘De warmste klas van basisschool Spring in ’t Veld’ en dit werd het eerste leerjaar van juf Evelien en juf Annelore.  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 dec 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief