PEPINGEN – Buurderij bij fruitbedrijf D’Haemer.

C21

PEPINGEN – Buurderij bij fruitbedrijf D’Haemer.

Buurderij
Foto Emile Devogeleer
 

 Vanaf 2 maart kan je elke vrijdag tussen 16u30 en 18u30 terecht op de Buurderij bij fruitbedrijf D’Haemer in Pepingen voor lekker verse Pajotse producten en een praatje met hun producenten.

 Over heel Vlaanderen zijn er intussen 50 buurderijen...goed voor een netwerk van 300 boeren. Cruciaal binnen de werking van een Buurderij is de verantwoordelijke. Tom D’Haemer verzamelde in eerste instantie 6  lokale producenten rond hem die elke week zorgen voor je dagelijkse producten.

 * Fruit en fruitsap: fruitbedrijf D’Haemer uit Pepingen.
* Brood en gebak: bakkerij Schoukens uit Gooik.
* Groenten: Antoon Wouters uit Lennik.
* Hoevevlees: Cleyn Hof Ten Bautebrugge uit Pepingen.
* Hoevezuivel: Hof te Mols uit Pepingen.
* Wijn: wijndomeinen Woestijn (Gooik) en Dappersveld uit Elingen.

 Afhankelijk van de wensen van de klanten kan het aanbod in de toekomst nog uitgebreid worden.

 Proevertjesmarkt.
Iedereen die graag de lokale landbouwers ondersteunt en wil kennismaken met de Buurderij, is op 9 februari tussen 16u30 en 18u30 welkom op de proevertjesmarkt bij D’Haemer.

Sam Dehandschutter van feestzaal Krekelhof in Gooik laat er zich inspireren door de producten die er te vinden zijn. Vanaf 2 maart kan je dan je bestellingen wekelijks afhalen.

De eerste honderd klanten ontvangen die dag een Pajotse winkeltas. Bovendien krijgen de eerste 25 klanten die vijf bestellingen van  minstens 25 euro plaatsen het Pajotse boek ‘Konijn met geuze’ cadeau.

 Online bestellen en betalen.
Om te kunnen bestellen, moet je eerst online als ‘buur’ registreren, ook betalen doe je online via het webplatform www.boerenenburen.be .

 De opstart van de Buurderij in Pepingen wordt gefinancierd via ‘Thuis in het Pajottenland’.Binnen dat project werkt Pajottenland+ voor de gemeenten Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik, Pepingen en Roosdaal nieuweinitiatieven uit ter ondersteuning van de plattelandseconomie.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 jan 2018
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief