PEPINGEN – Fairmmm kunstig

C21

PEPINGEN – Fairmmm kunstig

Fairmmm_kunstig_1
Ingezonden foto, werken met klei
 
Fairmmm_kunstig_4
Ingezonden foto, werken met keien
 
Fairmmm_kunstig_3
Ingezonden foto, werken met papier maché
 
Fairmmm_kunstig_6
Ingezonden foto, werken met textiel
 

De derde regionale actie van Fairtrade wenst alle kunstacademies, kunstscholen en kunstenaarscollectieven aan te spreken met als doel de artistieke kunstvormen en de Fairtrade producten tezamen in de kijker te brengen. Alle projecten gebeuren onder dezelfde gemeenschappelijke noemer: Fairmmm Kunstig! In Pepingen werken de Vrije Basisschool Spring in’t Veld, de Vrije Basisschool Harten Troef, Kunst in pepingen en Creatieve Ateliers samen aan dit project.

Vrijdag waren er voor de kinderen 4 workshops gepland: werken met papier maché, met textiel, met keien en met klei. De creaties van de leerlingen van de Pepingse scholen worden tentoongesteld in het kasteelklooster te Bellingen tijdens de Drogodagen op 9 en 10 juni 2018. Een gezamenlijk slotmoment is gepland tijdens de ‘Week van de Fairtrade’ op 6 oktober 2018 in CC ‘t Vondel in Halle.

Fairtrade draagt bij aan een duurzame ontwikkeling voor de kleinschalige producent uit het Zuiden. Dit is gebaseerd op het principe ‘Trade, not Aid’. Duurzame ontwikkeling bevat drie pijlers die ook terug te vinden zijn in Fairtrade : economische ontwikkeling, sociale ontwikkeling en ecologische verantwoording. Zo willen ze de kleinschalige boer in het Zuiden en de duurzame boer in het Noorden ondersteunen. Fairtrade producten en lokale duurzame producten werden sinds 2014 onder de aandacht gebracht via gemeenschappelijke activiteiten in de gemeenten van het Pajottenland en de Zennevallei.

Eerst werd een Fairtrade streekkalender uitgebracht. De tweede actie draaide rond het opstellen van een kookboekje met integratieverhalen van nieuwkomers uit de 11 gemeenten. De derde regionale actie wenst alle kunstacademies, kunstscholen en kunstenaarscollectieven aan te spreken met als doel de artistieke kunstvormen en de Fairtrade producten tezamen in de kijker te brengen.

Meer info over het project: mailto:info@kunstinpepingen.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 feb 2018
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief