HET PAJOTTENLAND OP ZIJN MOOIST ! breekt alle records

C21

HET PAJOTTENLAND OP ZIJN MOOIST ! breekt alle records

_cid_image005_jpg_01d3af05
 

 Zondag 11 februari werd het koppen lopen in het kleine Elingen. Met maar liefst 2086 waren ze, de wandelaars en stappers die de Pajotse klei trotseerden. Alle ingrediënten voor een topwandeldag waren aanwezig : het weer, het parcours, de pure natuur, modder, avontuur en de gebruikelijke verrassingen, eigen aan de club.

Wandelclub Bellingen kon trots aftikken op een recordopkomst. Maar liefst 2086 wandelaars namen deel aan de 11e ‘Het Pajottenland op zijn mooist!’ tochten vanuit Elingen. Ze kwamen van De Panne tot Arlon, Noord-Frankrijk en Nederland. Maar liefst 4 clubs zakten naar Elingen af met een autobus.

Eric Wieme, secretaris van de club: ‘het succes is niet enkel te danken aan de, naar winterse normen, perfecte weersomstandigheden maar ook dankzij het jarenlang trouw blijven aan onze principes’. Wandelclub Bellingen zweert immers bij de natuur en geen enkele uitdaging wordt uit de weg gegaan. Een weide, bosrand, natuurdomein, veld, het bouwen van bruggen en het in elkaar timmeren van trappen … het binnendringen in de natuur is het handelsmerk van de club.

‘Wij kiezen resoluut voor een nichepubliek, de échte liefhebbers. Het legt ons geen windeieren. Het aantal fans van onze aanpak blijft groeien. We proberen ook elk jaar met een verrassing uit te pakken. Dit jaar konden we een wijndegustatie aanbieden van de eerste Pajotse wijn ‘Dappersveld’ en hebben we zelf een controlepost ingericht in de hoeveboerderij ‘hof te Berchemveld’. We presenteerden er naast een gezellig kampvuur de huisgemaakte burger op leisteen,’ besluit Eric.

PAJOT WALKING CHALLENGE 

De tochten in Elingen vormden meteen ook de eerste manche van de Pajot Walking Challenge. Het Pajottenland mag zich stilaan het mekka van de lange afstandswandelaar noemen. Een schot in de roos. Maar liefst 196 stappers schreven zich in voor de pilooteditie van dit regelmatigheidscriterium. Francis Muyshondt, bestuurslid, vertelde ons dat deze organisatie, in handen van zowel wandelclub Halfoogstvrienden Bellingen als van wandelclub Heidetochten Gooik, over 5 verschillende etappes van om en bij de 50 km loopt en heel het Pajottenland doorkruist.

De volgende tocht van dit criterium, de CAM-tochten, vindt plaats vanuit de zaal Familia in Gooik op zondag 25 maart.

VERTROUWEN

Pol Clement, voorzitter van de club, straalt. Met enige trots zet hij de club in zijn totaliteit in de schijnwerpers. ‘Dit succes is het resultaat van de hechtheid van ons team, het grote vertrouwen van eigenaars en van zovele samenwerkingen van alle aard.’

Pol wil evenwel niet blind zijn voor de keerzijde van de medaille. ‘De volgende editie moeten we inzetten op een degelijk verkeersplan met verkeersstewards en de wandelaars nog meer sensibiliseren niet van de paden af te wijken. Maar nu toch eerst even enkele weken genieten, zoveel blije gezichten, bij de wandelaars en de medewerkers, daar doe je het to

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 feb 2018
Felix Merckx
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief